Octavia 1,9 TDI 110 пуши

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
alex_g
Автомобил:
Двигател:

Octavia 1,9 TDI 110 пуши

Мнениеот alex_g » Вто 02 сеп 2014 20:31

Здравейте колеги,
знам че тук не форум на шкода, но се надявам да има някой който може да помогне. Брат ми иска да си купува Octavia 1,9 TDI 110к.с. 2002г.колата е с добър външен вид, но има следния проблем - пуши. Пуши сиво-син дим или по точно много светло син дим, не е много, но е факт. Като е запалена на едно място и работи около 1 час. става черно опушено петно на земята. Проблема е при студена и загряла. Доколкото прочетох това означава че гори масло. Въпросът е дали това е от турбото или от мотора и дали знаете нещо за цени на ремонт. Знам че по този начин без да се види от сервиз е трудно, но все пак ако имате някакви предположения бих се радвал да ги споделите. Сигурен съм че ще ми бъдат полезни. Знам, че не е хубаво да пуши но просто брат ми се е зарибил по тази кола. Изчетох доста теми но не успях да си помогна.

Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Re: Octavia 1,9 TDI 110 пуши

Мнениеот vanesto » Сря 03 сеп 2014 9:05

Това че пуши не е гаранция, че гори масло. Може маслото да не е сменяно, или ако има събрано много масло в кулера. Отворете капачката на маслото и вижте дали духа от там на загрял мотор, макар че и това не е гаранция, защото ако е старо маслото... Като го смените може да спре да пуши, ама може и да не спре :icon_lol. Рисковано си е.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 03 сеп 2014 14:52

Единствения приемлив пушек при дизела е черен и то при по-сериозно натоварване,при всички други случай най-добре да си хареса друга кола за да не влезе в приключения после :a045

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Сря 03 сеп 2014 15:08

според мен е от двигателя проблема,ако е от турбото трябва да много зле,двигателя и турбото могат да бъдат проверени двигателя за компресия а турбото за луфт но дори и тогава 100% гаранция няма все пак това е кола на старо

Върни се в “Дизелови агрегати”