голф 4 AHF хъркане при включване на задна скорост
-
- Автомобил:
- Двигател:
голф 4 AHF хъркане при включване на задна скорост
Здравейте! Доста теми изчетох по въпроса, но не успях да намеря точен отговор. Проблемът е следния: при загрят двигател (само при загрят двигател) обикновено след продължително пътуване задна скорост включва малко трудно, като при самото включване се чува отвратително хъркане, все едно карам опел! Маслото в скоростната кутия е сменено преди около 2 години или около 40х. км. Съединителят също е на толкова километри, мисля, че няма проблем с него. При студен двигател задна скорост влиза идеално лесно, без никакви шумове или проблеми. Ако някой колега е имал подобен проблем и знае решението му, или успее да намери тема, в която е обсъждан, ще съм много благодарен
- v_savov67
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Хъркане при включване на задна скорост- голф 4 AHF
Значи всички задни предавки на почти всички леки и тежки коли не е синхронизирана /няма синхронизатор / то нормално е да изхърква, но зависи колко дълго. Получава се т.н. увличане, защото входящия вал се върти въпреки, че съединителя е натиснат. Пробвай преди да включиш на задна включи на някоя предавка да се успокоят валовете и тогава пробвай да включиш на задна без да дигаш крак от съединителя. Ако и тогава вече изхърква задна то тогава имаш проблем със съединителя въпреки , че е нов.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф 4 AHF хъркане при включване на задна скорост
Имам същият проблем на моя голф ,пробвай преди да включиш задната да натиснеш спирачката и колата да е в покои а не в движение
- V.Petrow
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AHF 1999
Включвай първа преди задната без да потегляш и пускаш съединителя. При мен винаги действа 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговорите, колеги! :) Ще опитам всичко изброено и ще пиша за резултатите 

Върни се в “Дизелови агрегати”