Здрасти! Преди седмица си купих Пасат 5.5 - 1.9 тди 131 к.с.-автомат. Интересува ме колко литра е резервата? Зареждал съм два пъти до сега, но единия път, като изписа "моля заредете" борда показваше едни километри, а втория път други. Предполагам , че това е спрямо предишното каране (градско/извънградско). Благодаря предварително!!!
Колко км можеш да изминеш се изчислява на база средния разход. Ако току що си запалил ще ти вземе средния разход от запис 2 на борда(демек всички километри които си навъртял с нея). Ако я караш на извън градско ще ти светне например на 90-100км оставащи, на градско на 70. Резервата светва когато стрелката ти стигне до червената графа, а не като ти остават 80км каране например. Като го гледахме по ВАГ ком беше 7 литра на моето комби.
Разхода не ти определя само той остатъчните километри.Според налкона на колата се променя стрелката и оттам о остатъка.При току светнала лампа по баира за Узана ост.км.бяха 100/90/80/70 и така да 0км. при изминати едва 5/10 км. Така че знай .че колата трябва да е на равно и плюс средния ти разход ,ти дава и остатъка.А резервата винаги е закръглен литраж на градски 100 км. т.е.тук трябва да е 8 литра.
Не съм сигурен, но софтуерно може да се наглася при какъв остатък да светва лампата. Фабрично е както каза колегата над мен. При мен мисля, че на 7,2 светва и изписуква.
Не може, ако се нагласи така ще се промени цялата графика, да сме по-точни... Възможно е да има начин, но дали някой ще се занимава изобщо?
Последна промяна от gr_kanev на Вто 23 сеп 2014 14:07, променено общо 1 път.
Причина:Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
Колега,имам в предвид разхода градско който дават от фабриката за съответния модели мотор - примерно ако е даден 7.9 /100 предполагам че резервата е 8 л.
Последна промяна от gr_kanev на Вто 23 сеп 2014 20:29, променено общо 1 път.
Причина:Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение - освен бутон "Цитирай", има и бутон "Нов отговор" - използвай го !
той колко дава производитела е едно пък разхода си зависи от много фактори,при мен е еднакъв горе долу предвид средния разход предполагам че не е повече от 6 литра резервата