Голф-3 TDI-претрисане на мотора при работа на обороти

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
kushev
Автомобил:
Двигател:

Голф-3 TDI-претрисане на мотора при работа на обороти

Мнениеот kushev » Чет 29 яну 2009 20:09

Здравейте,от доста време имам проблем с моито ТДИ
ходих в оторизиран сервиз на БОШ ,но уви нищо не откриха
за какво става дума - колата пали без проблем
бяга доста ,но в границата между 1600-2200 обр. на 2-3-4-5 скорост
ми се получава едно придърпване; не всеки път, но доста често и когато натисна рязко газта изчезва ,а също така на обороти и нещо като прекъсване се получава; викат че мотора "лае"; всичко това не ми се отразява нито на разхода, нито ми се губи тяга ходих при един майстор които ми каза само по слух как работи мотора и това което аз му казах че проблема ми е в електрониката на помпата. Колата е 94 година производство с мотор 1.9/90к тди 1z сега намерих една помпа от Б4 пак 1.9/90к тди дали е възможна смяна на електрониката от B4-ката да сложим на голфа
ако някой е имал такъв проблем да каже как се е справил БЛАГОДАРЯ ВИ !!!

то е ясно че се отремонтира ама ...сега ще дам 300 кинта и после ме притеснва да не ми
ощавят помпата щото колата си бяга доста добре и аз съм доволен,а съм чувал за такива случки на всичкото отгоре съм намерил помпа от B4-ка на добра цена в отлично състояние!Не знам при такава смяна на електрониката нужно ли е някаво препрограмиране за да може компютъра да сработи с новата електроника ? Мисля че го четох някъде това. Вече нямам нерви - всеки майстор, който разбира, иска някакви луди пари 300-500 лв. абе луда работа КОЛЕГИ :banghead:

Последна промяна от kushev на Съб 31 яну 2009 10:15, променено общо 2 пъти.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф-3 TDI-птетрисане на мотора при работа на обороти

Мнениеот Zinoto » Чет 29 яну 2009 20:35

Смяна на електрониката от едната помпа на другата е възможна, но не е нужна ако все пак проблема е в нея.

lubo_bubaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubo_bubaka » Чет 29 яну 2009 20:36

ми колега не е нужно да се заменя електрониката на помпата твоята може да се отремонтира има колеги във форума който могат да го направят например Вентоман

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Чет 29 яну 2009 21:24

Аз съм с 1.9 ТДИ 90к.с. 1z двигател-94г. Имам същия проблем с предръпване на всяка прдавка и майстор ми каза че нито може да ми даде по-висок разход нито да се скапе помпата просто щяло да си тресе! Ремонта бил почистване на електрониката на помпата която ми каза че я правели в Пловдив в некакав сервиз и струвало 300лв. И мен много ме дразни това предръпване ама за кола 94 год. не ми се дават толкова много пари! Освен това при сваляне на електрониката и на самата помпа след това трябва да се регулира на специлен стенд и да се регулира правилно защото иначе след това може да пуши да се вдигне разхода или пък да започне да върви по малко! Ако някой от форума има идея как може да се оправи тоя проблем на разумна цена и при разбиращи от работата си хора да дава предложения!

П.П. Между другото има много 1z от форума с тоя проблем! Май помпата е слабо място на този двигател!

Потребителски аватар
Kicho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kicho » Чет 29 яну 2009 22:21

И аз съм със същия проблем 1.9 1з двигател :?

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пет 30 яну 2009 1:20

Имам впечатления, че поне няколко човека от форума ще се справят със задачата, аз лично съм го правил доста пъти на различни коли включително и на БМВ шестак. Не е голяма философия, но е отговорна работа. 100 лева мисля е разумна цена!

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 30 яну 2009 8:02

Bundy написа:П.П. Между другото има много 1z от форума с тоя проблем! Май помпата е слабо място на този двигател!

Няма такова нещо колега, дори е силно място. :(

А като нямате майстори в Хасково разкарваш се малко до мен и ще те уредим. :wink:

kushev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kushev » Съб 31 яну 2009 10:11

то е ясно че се отремонтира ама ...сега ще дам 300 кинта и после ме притеснва да не ми
ощавят помпата щото колата си бяга доста добре и аз съм доволен,а съм чувал за такива случки на всичкото отгоре съм намерил помпа от B4-ка на добра цена в отлично състояние!Незнам при такава смяна на електрониката нужно ли е някаво препрограмиране за да може компютъра да сработи с новата електроника мисля че го четах някаде това вече нямам нерви всеки майстор които разбира иска някакви луди пари 300-500 лв. абе луда работа КОЛЕГИ :banghead:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 31 яну 2009 10:30

близо си до Варна-виж колегата Ифидик,тои е в 4ас

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Съб 31 яну 2009 13:06

niks76 написа:близо си до Варна-виж колегата Ифидик,тои е в 4ас
никс е абсолютно прав.преди да си почнал да наливаш луди пари си запали колата и посети ифидик.аз наскоро бях при него.момчено ми оправи всички проблеми по колата за 2 часа.а тук в русе обикалях сервизите-ринех пари като луд но без резултат.така че послушай ме и после да почерпиш за коренно различната кола :D ифидик е №1 :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Съб 31 яну 2009 22:43

значи, да се оплача и аз, преди 2 седмици правих пълна профилактика на мотора, ГНП-то основно с нови втулки, и всичките му там глупости, и... преди тресеше м/у 1400-1600 сега тресе пак м/у 1200-1300. Мамка му и прасе, направо не се издържа, накакви съвети, електроника, всичко е разглабяно и чистено

Потребителски аватар
HeadshooteR
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф-3 TDI-претрисане на мотора при работа на обороти

Мнениеот HeadshooteR » Вто 24 мар 2009 11:40

Колеги и аз съм със същия проблем ,
кажете някой майстор от София който може да свърши работа , че във BOSCH искат 700 лева !!!!!

daniel_falin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel_falin » Вто 24 мар 2009 21:12

още един към сектата на "тресящите" :Mr Green Fun

около 1300 оборота, усеща се само на 5та с малко газ, и съвсем леко се усеща на 4та

Потребителски аватар
KombiTDI
Автомобил: Polo 1_4 TDI 2003
Двигател: AMF 2003

Мнениеот KombiTDI » Сря 25 мар 2009 21:43

Сипвайте газ за горене в нафтата и газ колкото може.На 20л нафта 1литър газ.Като прекарате 2-3 литра и не се оправи тогава разглобявайте.... :wink:

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Сря 25 мар 2009 22:01

KombiTDI написа:Сипвайте газ за горене в нафтата и газ колкото може.На 20л нафта 1литър газ.Като прекарате 2-3 литра и не се оправи тогава разглобявайте.... :wink:

Точно за този проблем и 10 литра газ да сипеш няма да помогне! Разглоби един електронен блок на кола с този проблем и ще разбереш защо.

Върни се в “Дизелови агрегати”