vw туарег r5 2.5 тди 174 к.с. проблем с ускорението
-
- Автомобил:
- Двигател:
vw туарег r5 2.5 тди 174 к.с. проблем с ускорението
здр колеги,имам проблем със ускорението на vw touareg r5 2.5 тди 174,6 скорости ,от скоро сам собственик ,колата варви добре до 120 км,като и дам по разко газ и се усеща едно придарпване и колата много трудно ускорява и продалйава да придарпва?като че ли не и достига гориво или дарпа ваздух от накаде,моля за мнения по въпроса, предположения за възможни проблеми,на диагностика ништо не излиза,благодаря предварително.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: vw туарег r5 2.5 тди 174 к.с. проблем с ускорението
колеги днес ми изписа BRAKE ASIST vw Touareg 2.5 tdi 174 ks,колата не може да вдигне повече от 120 km и се усеща придърпване,моля за мнения по проблема???
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Диляне, от '96г. нататък колите не се ремонтирт с гаечни ключове, чук и отверка, а с компютър.
Закачай на диагностика - ще си каже какво е.
Е, след това вече може да потрябват чук и отверка, но те са само помощни материали!
Закачай на диагностика - ще си каже какво е.
Е, след това вече може да потрябват чук и отверка, но те са само помощни материали!

-
- Автомобил:
- Двигател:
проблема е със задния диференциал,интересува ме ако някой е имал подобен проблем да сподели как го е отстранил,задния диференциал блокира мотора,може би датчик???след 2-3 ще я закарам в сервиз,все пак исках да чуя и други мнения по въпроса.
- Pagemakerboy
- Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
- Двигател:
dilqn_simeonov написа:здр колеги,имам проблем със ускорението на vw touareg r5 2.5 тди 174,6 скорости ,от скоро сам собственик ,колата варви добре до 120 км,като и дам по разко газ и се усеща едно придарпване и колата много трудно ускорява и продалйава да придарпва?като че ли не и достига гориво или дарпа ваздух от накаде,моля за мнения по въпроса, предположения за възможни проблеми,на диагностика ништо не излиза,благодаря предварително.

Като си оправиш колата инвестирай някой лев в два-три учебника по Български език.

-
- Автомобил:
- Двигател:
инвестирал съм достатъчно пари щом има доктор пред името ми господин пещерняко!
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Гумите на колата еднакви ли са ?
П.п. колега , нищо лично , добре, лекар си , написал си поста си с доста грешки ( което не говори добре за теб като лекар ) и вместо да се коригираш и извиниш ( случва се ) , обиждаш на
Как очакваш да ти се помогне в случая ?! Аз не съм лекар , но се старая малко от малко да пиша грамотно, уважавам мнението на колегите , винаги , колкото и да зная , има какво ново да науча . Тук има мн. компетентни хора , но те вече пишат все по-рядко , заради....познай
Сори за отклонението колеги .
П.п. колега , нищо лично , добре, лекар си , написал си поста си с доста грешки ( което не говори добре за теб като лекар ) и вместо да се коригираш и извиниш ( случва се ) , обиждаш на
dilqn_simeonov написа:господин пещерняко!
Как очакваш да ти се помогне в случая ?! Аз не съм лекар , но се старая малко от малко да пиша грамотно, уважавам мнението на колегите , винаги , колкото и да зная , има какво ново да науча . Тук има мн. компетентни хора , но те вече пишат все по-рядко , заради....познай

-
- Автомобил:
- Двигател:
гумите са 2 еднакви отпред,2 еднакви отзад,предните са с 7 мм грайфер,задните към 3-4 мм грайфер,предните и задните са на различни марки,дали тази разлика в гумите може да създаде подобен проблем,ако е така веднага ще взема 4 еднакви,просто с тези гуми купих колата и беше въпрос на време да ги сменя.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Докторе,трябва качествена диагностика!
Гумите едва ли ще са от голямо значение,но със сигурност има записани грешки.
Гумите едва ли ще са от голямо значение,но със сигурност има записани грешки.
-
- Автомобил:
- Двигател:
незнам колко ще бъде качествена диагностиката,затова питам първо вас за мнение,утре ще я закача в един сервиз и ще споделя какъв проблем ще излезе,просто не съм убеден,че в този сервиз ще ми решат проблема,ако трябва да софия ще отида.благодаря за мненията колеги,но все пак очаквах по задълбочени размишления по проблема.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
По принцип на 4х4 коли е задължително гумите , както по размер , така и по марка, и модел , да са еднакви . Предполагам размерът им е еднакъв , щото ако са с различни размери
.
За в бъдеще да не се допускат дори и различни марки/модели . Чак грайфера +- толкова не отдава значение. Важното е да са еднакви по марка и модел . Колата е с торсен диф и ако се ползват различни гумета ( особено по размер/цолаж ) по мост се получава затормозване на торсена , първи той си заминава .
Една диагностика за начало ще е най-добре
П.п. постни я тук после .

За в бъдеще да не се допускат дори и различни марки/модели . Чак грайфера +- толкова не отдава значение. Важното е да са еднакви по марка и модел . Колата е с торсен диф и ако се ползват различни гумета ( особено по размер/цолаж ) по мост се получава затормозване на торсена , първи той си заминава .
Една диагностика за начало ще е най-добре

П.п. постни я тук после .
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
То верно е,че си нов във форума,ама търсачката върши много добра работа,да знаеш.
Откъде си,ако знаехме можеше и по-лесно да стане.
Колегите ти го казаха,тези коли по усет и мирис,никой не може да ги разбере.
Твоя проблем може да се хване само и единствено ВЪВ ДВИЖЕНИЕ със запис на живи данни.
Откъде си,ако знаехме можеше и по-лесно да стане.
Колегите ти го казаха,тези коли по усет и мирис,никой не може да ги разбере.
Твоя проблем може да се хване само и единствено ВЪВ ДВИЖЕНИЕ със запис на живи данни.
- hip-hopotam
- Автомобил:
- Двигател:
Някой дойде ли му на акъла че може проблема да е в датчик за диференциално налягане и човека ако си я е закачал с някой хоби майстор на диагностика за 20 лева да са решили че е диференциал ?? :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги на диагностиката излезе само следната грешка ,,ключ за паркинг спирачката грешен сигнал,постоянно,, само това излезе като грешка след 15 минути каране в различни обороти и предавки,проблема си остана BRAKE ASSIST WORK SHOP,както и предполагах не ми решиха проблема и тези дни ще търся по професионален сервиз. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
забравих да ви напиша номера на грешката 02349 ,,люч за паркинг спирачката грешен сигнал постоянно ,, това е заключението на диагностиката,моля за мнения?
Върни се в “Дизелови агрегати”