Пасат 1.9 TDI AFN - тресе

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Xpu100
Автомобил:
Двигател:

Пасат 1.9 TDI AFN - тресе

Мнениеот Xpu100 » Сря 01 окт 2014 21:26

Здравейте, колеги!
На селото съм си (Долно Сахране - Казанлък), където чичо ми има голямо хале с много инструменти и понеже Passat-a ми попритрисаше при ускорение около 1900 оборота, реших да отворя главата на помпата и да почистя електромагинта, тъй като имах същия проблем на един голф 3 1Z и го реших по този начин.
Свалих главата на помпата, като преди това си белязах в какво положение е, за да мога да съм горе-долу на правилните милиграми. Скъсах посредством клещи-резачи всички конектори изчистих всичко добре с въздух, запоих отново крачетата събрах всичко и монтирах елемента.
Колата запали, но тресеше и не работеше равномерно и беше на 1100 оборота за минута. Местих главата на помпата и в двете посоки но ефектът беше никакъв...
Колата дори и на контакт само трупа следната грешка, която след изчистване, отново се появява.
ПОМОГАЙТЕ КОЛЕГИ! Готов съм да съдействам с всякаква информация, която може да е в полза на решението на проблема ми.

Изображение

1.9 TDI AFN със сменени чипове и спортен филтър К&N - преди глупостта, която направих днес работеше като по книга.

Потребителски аватар
mafiota_a4
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 09.1998

Re: Пасат 1.9 TDI AFN - тресе

Мнениеот mafiota_a4 » Чет 02 окт 2014 12:17

Ще следя с интерес.Моята също от време на време като запаля тресе и работи неравномерно и след около 10-15 секунди гасне.Веднага след това си пали и тръгва без проблем.Мислех си ,че проблема го има защото тече нафтова помпа,но и след основен ремонт на помпата пак го прави.

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Чет 02 окт 2014 12:32

quantity adjuster в превод значи регулиращ количеството. Това N146 да не е някой клапан, който регулира нещо, свързано с количество (въздух или гориво например)? Във http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php?title=Category:Fault_Codes&pagefrom=17772%2FP1364#mw-pages нещо не можах да открия кода на грешката, която е изписал ВАГ КОМ-а.

Потребителски аватар
okti_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okti_1 » Чет 02 окт 2014 17:04

Презапой си крачетата добре.

Xpu100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Xpu100 » Чет 02 окт 2014 20:12

Оправих го. Електромагнита не беше поставен правилно и опираше в роторчето, което се върти, затова набиваше и грешката. Сега всичко е центровано и колата работи добре. Единствено се надявам да няма проблеми с палене (примерно да е засмукала въздух).
И презапоих всичко идеално.

Върни се в “Дизелови агрегати”