Голф 4 TDI как се сменя картер

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 TDI как се сменя картер

Мнениеот venll-vr » Вто 30 сеп 2014 7:11

Голф 4 1.9 тди и има теч на масло от картера, отделно и пробката не се завива добре/много тегаво върви/. Лесно ли се сваля, има ли някакви уловки и има ли гарнитура или е само силикон? Видях, че кората е цялата омазана с масло и съм решил да го сменя. Мога ли по някакъв начин да прецедя маслото?

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Re: Как се сменя картер Голф 4 TDI

Мнениеот phantom_ » Вто 30 сеп 2014 7:14

На първо време свали кората и погледни от къде точно идва теча-притегни картера за всеки случай,не бързай с генералните ремонти :th_up

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 TDI как се сменя картер

Мнениеот Vag_activator » Вто 30 сеп 2014 8:57

До колкото знам (не ми се е налагало,и се надявам да не ми се налага),развиваш болчовете и сваляш картера.Изчистваш добре старият силикон от двете повърхности.Може малко с финна шкурка да зашкуриш (нещо около 800 според мен),обезмасляваш и вземаш един силикон за Victor reintz (черен-маслено и температурно устойчив).Мажеш на тънък слой,слагаш картера и затягаш болтовете.Изчакваш една нощ,и на другият ден наливаш маслото. :th_up

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Вто 30 сеп 2014 11:58

Тече около пробката, поне там омаслява най-много, а върви тегаво и не зная, ако започна да затягам дали няма да превърти. Явно преди са сменяли маслото през щеката, защото много лесно се вади моркова.

milenski_77
Автомобил: Passat B7 variant
Двигател: CFFB

Мнениеот milenski_77 » Вто 30 сеп 2014 12:43

Ако е само от пробката защо искаш да сваляш картера?
Можеш да опиташ да оправиш първо резбата на картера с метчик и да сложиш нова дихтунка (не съм сигурен как е при голфа) ако има.
Ако тогава не стане има вариант и да се направи втулка, която да се залепи с някакво лепило и в нея нова пробка.
Но тия работи е най-добре да ги направи някой стругар.

Потребителски аватар
calidad
Автомобил: Golf 4
Двигател: 2.0 AZH 4motion
Контакти:

Мнениеот calidad » Вто 30 сеп 2014 16:25

ако сваляш картера се сменя гарнитурата и после се стяга по схема с динометричен ключ иначе тече и 5 туби силикон няма да ти спрат теча.

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vag_activator » Вто 30 сеп 2014 16:55

Братовчед ми сменя 3-ти картер.Само със този силикон го прави,когато махна първият още нямаше гарнитура.Беше лепен със силикон!

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Вто 30 сеп 2014 19:20

Дамяне прав си брат ... заводско нямат гарнитура там :th_up

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Вто 30 сеп 2014 21:31

Може ли някой да ми каже пробката с каква резба е и размер, за да намеря първо метчик и да пробвам да прекарам резбата и къде мога да намеря пробка или да си правя?

Потребителски аватар
hip-hopotam
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hip-hopotam » Вто 30 сеп 2014 21:41

Никакъв ред на притягане няма картера.Просто се стяга здраво,не хамалско.Или с динамометричен ключ на 20 Nm.Гарнитура на алуминиевите картери няма,добро почистване,обезмасляване и някой по-качествен силикон.По-особени са болтчетата около компресора на климатика,и двете дето са до маховика,за там трябва Г-образно шестограмче 5ца със заоблен раздвижен край по възможност по-здрав или някакъв инструмент, който да може да влезе под ъгъл и да развие без да превърти шестограмчето.
Пробката само ако е проблема може да се купи нова защото така или иначе е с несменяема дифтунга и след няколко развивания е желателно да се смени.По принцип резбата на пробката по-често се разваля а на картера по-трудно, но зависи какъв хамалин я е стягал.

minimalizum
Автомобил: OCT1
Двигател: AHF

Мнениеот minimalizum » Вто 30 сеп 2014 21:45

venll-vr написа:Може ли някой да ми каже пробката с каква резба е и размер, за да намеря първо метчик и да пробвам да прекарам резбата и къде мога да намеря пробка или да си правя?

Здравей Венци

Моята протека при последните 2 смени на маслото

1вия път --уж сложихме нова пробка и медни пръстени и пак се наложи да слага малко тефлонова лента.

2рия път -- при смяна на маслото тая пробка превъртя и с няколко нови медни пръстени вече прокапваше дори и с тефлон.

Накрая до колкото знам ония тип ми навъртя някаква друга пробва от рено ли беше или пежо и заспа....

вече месец няма теч :)

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Съб 04 окт 2014 21:10

Аз така смених гарнитура на картера и накрая се оказа, че тръбата за картерни газове/при мен до щеката за масло/ заминала.

Потребителски аватар
vankat-2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankat-2 » Нед 05 окт 2014 9:37

calidad написа:ако сваляш картера се сменя гарнитурата и после се стяга по схема с динометричен ключ иначе тече и 5 туби силикон няма да ти спрат теча.

кви гарнитури бе пич.Свалял ли си капак на картер.Само със силикон се маже.Що приказвате глупости само да обърквате хората.
Колега и моя течеше от пробката.Сваляш със шестограм всички болтове,занасяш го датиго заварят на аргон много поевтино, изчистваш силикона, мажиж новият и стягаш.Няма нищо сложно.

Върни се в “Дизелови агрегати”