Здравейте,
Сутрин когато запаля колата за около 1 минута има странен шум, наподобяващ бълбукане на вода, след това започва да се чува звук все едно колата вдига въздух, както при автобусите за около 1 минута.Ходих на сервиз и казаха че е от някой маркуч, но не можаха да разберат кой точно.Днес установих че когато натисна съединителя шумът от бълбукането изчезва.След тези 2 минути на странни шумове нямам никакви проблеми с работата на мотора.Възможно ли е това да е от вече прегоряла гарнитура на колекторите, понеже знам че има проблем там?
1.9ТДИ 105 2005 странен шум при запалване
-
- Автомобил: vw touran 1.9 TDI 105hp
- Двигател:
Re: Странен шум при запалване на 1.9ТДИ 105 2005
Сега мисля че това има връзка с каре, понеже когато подам газ на по-ниски оборти и по-висока предавка( най-добре се усеща между 80-90км/ч на 6-та предавка)се усеща едно тресене на предницата, а като пусна газта спира.....
Дали някои знае кое каре е отишло, понеже в сервиза бяха лаконични и казха че са били 4-и, като трябва да изчакам да се поразбие повече за да се разбере кое е?
Дали някои знае кое каре е отишло, понеже в сервиза бяха лаконични и казха че са били 4-и, като трябва да изчакам да се поразбие повече за да се разбере кое е?
- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
За маховика мислил ли си?
-
- Двигател:
Защо мислиш че проблема е в демферния маховик?
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Колега колега. Балбукането като на вода идва от охладителната ти система. Радиаторчето в купето може да е запушено. Топло парно имаш ли? Пробвай сутрин когато е хладно да видиш дали има топлина. При мен балбукаше от това. След смяна всичко си дойде на мястото. Демфера стърже на метал и тресе не балбука.
-
- Двигател:
Имам парно, климатроника скоро бе профилактиран.Смених изгоряло моторче от ляво, понеже не духаше студено.Няма стържене на метал, но има тресене както съм описла по-горе.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 1.9ТДИ 105 2005 странен шум при запалване
Едва ли има връзка бълбукането с карето, но да споделя опит.
При мен също се наблюдаваше тресене на ниски скорости при ускорение, което след 90-100км/ч изчезваше.
След смяната на вътрешно каре нещата се оправиха, взех го от колега от форума за 50-на лв. Смених го преди 15-20к км и все още работи (в началото имах съмнения относно не OE част, до момента сменям само с такива), но OE струваше в 6+ пъти повече, а не ми се чакаше да го поръчам от чужбина.
При мен също се наблюдаваше тресене на ниски скорости при ускорение, което след 90-100км/ч изчезваше.
След смяната на вътрешно каре нещата се оправиха, взех го от колега от форума за 50-на лв. Смених го преди 15-20к км и все още работи (в началото имах съмнения относно не OE част, до момента сменям само с такива), но OE струваше в 6+ пъти повече, а не ми се чакаше да го поръчам от чужбина.
Върни се в “Дизелови агрегати”