:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Golf 3, GT, 96, AFN, Засмукване на въздух с горивото

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
mr24
Автомобил: Golf 3 TDI 110hp
Двигател:

Golf 3, GT, 96, AFN, Засмукване на въздух с горивото

Мнениеот mr24 » Вто 22 окт 2013 7:25

Пак проблем. На прозрачната тръбичка от филтъра към помпата ми преминават балончета въздух. Смених филтър, клапана му, няколко маркуча, о-пръстена на сондата в резервоара. Въздух продължава да има. Засмуква от сондата и от някъде около филтъра (предполагам връзката от филтъра до прозрачната тръбичка). Второто ще го видя днес, но някой оправял ли е засмукване от сондата? Защото там нямам идея какво да й правя. Има само 1 о-пръстен, който може да е проблема и го смених.

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Re: Golf 3, GT, 96, AFN, Засмъкване на въздух с горивото

Мнениеот ventotdi » Вто 22 окт 2013 17:05

сложи и прозрачен маркуч преди филтъра. Мисля ,че долу до ботуша започва маркуча. Слагаш прозрачен и следиш от къде идва въздуха на 100% . Ако нямаш въздух до филтъра ,а след него се появява .... сам знаеш как е по-лесно и евтино :)

Потребителски аватар
mr24
Автомобил: Golf 3 TDI 110hp
Двигател:

Мнениеот mr24 » Сря 23 окт 2013 9:03

Вече не знам къде да го търся. Направил съм си една прозрачна тръбичка с къс маркуч и с нея проверявам от къде минава въздух. Със сигурност засмуква И от резервоара. Там вече нямам идея как да го оправям.
...НО, ако преди филтъра откача маркуча и сложа по-дълъг маркуч в шише с нафта (изключвам засмукването от резервоара), пак има въздух.
Ако изключа филтъра от системата - изхода от филтъра го откачам и го свързвам с маркуч към шишето, излишната нафта също я откачам от филтъра и пак с маркуч към шишето, всичко е ОК, докато не създам затруднение на помпата - леко прегънат маркуч. Тогава започва да засмуква въздух от някъде. Остава да сменя прозрачната тръбичка.

След смените на маркучи и опръстени (при нормално свързана система) вече нямам въздух при нормални обороти, но при изфорсиране веднага се появяват балончета :cry .

ПП: Всички тестови връзки ги затягам със скоби

Потребителски аватар
SIMETO1
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 1999

Мнениеот SIMETO1 » Нед 19 окт 2014 16:42

И все пак някой ако може да отговори и при мен има същия проблем и незнам вече какво да правя.

Върни се в “Дизелови агрегати”