Б5 AFN не се чува турбото
Б5 AFN не се чува турбото
Здравейте! Имам Пасат Б5 (AFN - 110hp). Нещо, което ми е направило впечатление е, че при други пасати при подаване на газ се чува турбото, а аз на моята кола не мога да го чуя. Някакви предложения на какво може да се дължи това?
- V.Petrow
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AHF 1999
Re: Б5 AFN не се чува турбото
Имаш ли катализатор ? При махането му започва да се чува по-силно свистенето на турбото.
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Прегледай си вакумните маркучи.
Последна промяна от gr_kanev на Сря 08 окт 2014 19:44, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение - освен бутон "Цитирай", има и бутон "Нов отговор" - използвай го !
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение - освен бутон "Цитирай", има и бутон "Нов отговор" - използвай го !
-
- Автомобил:
- Двигател:
На изправно турбо се дължи нечуването му.
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Това абсолютно не е вярно...това да не е голф 1Z
На AFN-а трябва да се чува турбината.
Колега огледай отпред около H75 някой маркуч да не е изскочил. Ако е изскочил ще имаш и проблем с вървежа на колата.
На AFN-а трябва да се чува турбината.
Колега огледай отпред около H75 някой маркуч да не е изскочил. Ако е изскочил ще имаш и проблем с вървежа на колата.
- hip-hopotam
- Автомобил:
- Двигател:
На АФН ако е изкочил маркуча от актуатора много бързо се блокирва геометрииката така че бързо го провери,ако е там провери дали лоста се движи при палене и гасене.
- dispatch
- Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
- Двигател: CBBB DSG6 02Е
Е той казва, че не чува турбината, не че не върви пасата....
Всъщност нямам база за сравнение на вървежа(не съм карал друг такъв), но един познат ми каза, че вероятно геометрията била запушена и за това била леко мудна. Чудно, защото колата не забива при скорости над 120. Възможно ли е да не се чува турбото заради зацапана геометрия?
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Ето тука, голяма роля за диагностициране на проблема щеше да има буустметър ако колегата си беше монтирал. Ако беше изскочил маркуч, щеше да види по уреда че не му надува турбината и лесно щеше да се насочи към проблема. Така че е препоръчително да има монтиран такъв уред. Ако ти е зацапана геометрията, колата ще набира до едно положение и изведнъж и изчезва силата, все едно някой я дърпа отзад.
Колегата по нагоре те е попитал дали имаш катализатор. Ако имаш и той е затлачен, от него може да идва тази мудност на колата.
Колегата по нагоре те е попитал дали имаш катализатор. Ако имаш и той е затлачен, от него може да идва тази мудност на колата.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
А къде е лесно да се върже буустметъра , че нещо не се сещам за удобно изводче , май ще се дупчи .... С външен МАП съм ( тез със вътрешен ясно ) .....
П.п. взех , че порових за решения .Има едно елегантно : чрез адаптер под МАП-а .
Със сигурност има и други варианти :)
П.п. взех , че порових за решения .Има едно елегантно : чрез адаптер под МАП-а .
Със сигурност има и други варианти :)
- dispatch
Това наистина е много елегантно решение. Аз моя съм го извел отстрани на ЕГР-а по идея на една стара тема на друг колега.
Иначе определено наличието на такъв уред помага много за бързото и навременно хващане на проблем... - дали прави исканото налягане, кога го прави, дали не пренадува, какви пикове прави и т.н.
Иначе определено наличието на такъв уред помага много за бързото и навременно хващане на проблем... - дали прави исканото налягане, кога го прави, дали не пренадува, какви пикове прави и т.н.
- samo_pechka
Как отстрани ? Дай да видя линк нещо :)
П.п. онзи адаптер е кинта http://www.kw-systems.de/zubehoer/ladedruck.html 100 левчета струва
П.п. онзи адаптер е кинта http://www.kw-systems.de/zubehoer/ladedruck.html 100 левчета струва

- dispatch
http://diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=391
В тази тема отгоре надолу - 4-тата снимка.
Там са два глухи отвора с вътрешна резба (мисля М4) за захващане на вакуума задвижващ клапата за меко гасене. Разпробива се единия от двата и на мястото на болта се навива газаджийски щуцер и от там нататък ти е ясно. За уплътнение аз ползвах тефлонова лента.
В тази тема отгоре надолу - 4-тата снимка.
Там са два глухи отвора с вътрешна резба (мисля М4) за захващане на вакуума задвижващ клапата за меко гасене. Разпробива се единия от двата и на мястото на болта се навива газаджийски щуцер и от там нататък ти е ясно. За уплътнение аз ползвах тефлонова лента.
- samo_pechka

- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Наистина е неприятно при АФН с външен МАП сензор. Аз съм си монтирал уред за налягането, но не работи вече от месеци, защото все извеждам налягането от най-различни смотани места и рано или късно се прецаква извода. Не ми се дупчат твърдите въздуховоди за да навивам щуцер. Ако някой измисли някоя гениална идея ще се радваме. Това беше в страни от темата, а по въпроса с нечуването на турбото - на моя АФН турбото не само свири, ами и вие та се къса. И така вече доста километри. В същото време никакво забиване, никакви проблеми и ускорява като луда колата, но при мен има и чип де. Заради появилото се виене започнах да спестявам от закуските за ново турбо и чакам да видя кога ще се предаде заводското та да сложа един хибрид за 220 коня.
Върни се в “Дизелови агрегати”