1.9 ТДИ 4 Motion смяна на семеринг на колянов вал
1.9 ТДИ 4 Motion смяна на семеринг на колянов вал
Най- големия проблем обаче е че май съм поръчал грешен семеринг или просто този проблемен капак не са ми го пратили, но нещата са сложни защото съм в Норвегия.
Приемам всякакви съвети и мнения.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Смяна на семеринг на колянов вал 1.9 ТДИ 4 Motion
Не съм сигурен, дали има само семеринг (предполагам) или вече се предлага тъй наречения 'тефлонов семеринг', който си върви с капачето.
При мен сложих от втория вид, защото бях прецакал една от резбите на картера и... вместо да разпробивам, навивам по-голяма резба и правя други цигании - така или иначе мотора ми беше подложен на тотално реновиране - взех си го с капачето.
Предполагам, наясно си, че се свалят скорости, съединител, маховик... за да стигнеш до този семеринг?
От тази тема: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=295909&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82+2%D0%95
Ако тябва - да търся фактура да гледам парт номер, ама не знам дали при теб ще е същото - в темата са говори за 2Е (бензинов мотор)
При мен сложих от втория вид, защото бях прецакал една от резбите на картера и... вместо да разпробивам, навивам по-голяма резба и правя други цигании - така или иначе мотора ми беше подложен на тотално реновиране - взех си го с капачето.
Предполагам, наясно си, че се свалят скорости, съединител, маховик... за да стигнеш до този семеринг?
Страница блок към картер (води се семеринг) - 38.93
От тази тема: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=295909&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82+2%D0%95
Ако тябва - да търся фактура да гледам парт номер, ама не знам дали при теб ще е същото - в темата са говори за 2Е (бензинов мотор)

-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Найстина има много работа за да се оправи.Как се счупи?
Счупи се докато сменях картера. Възможно ли е да се смети само капачето някакси по безболезнено
а продава ли се само капачето
а продава ли се само капачето
- radotom
- Модератор
Аха! Е значи като при мен: захапал си накриво гадните бурмички
За съжаление няма по-лесен начин.
А мисля, че не се предлагат само капачетата (без семеринг), защото изглежда безсмислено - така или иначе пак трябва да вземеш и семеринг и да го сложиш.

За съжаление няма по-лесен начин.
А мисля, че не се предлагат само капачетата (без семеринг), защото изглежда безсмислено - така или иначе пак трябва да вземеш и семеринг и да го сложиш.
същата кола ли ?
и къде да го намеря това цялото комплект да го купя
и къде да го намеря това цялото комплект да го купя
- radotom
- Модератор
Еее... в България да ти кажа от къде да го купиш, човек, ама в Норвегия... 

Не ме разбра правилно, имах предвид от България от къде да го взема, ясно ми че тук няма да знаеш, а ето го и моето което аз си взех и очаквах да е комплект, но уви.
Върни се в “Дизелови агрегати”