Здравейте колеги! От доста време имам един дразнещ проблем с температурния датчик, или по-скоро с окабеляването. Някъде около самия датчик кабела се е прецакал, а буксата е капсолована и не търпи разглобяване. Ту има връзка, ту няма, и трябва да размърдвам кабелите за да се оправи.
Моля ако някой знае дали има шанс за разглобяване на буксата, или ако се продава кабелния сноп(ако изобщо е направен така, че да се подмени)?
ПП: 1.9 ТДИ АГР Двигател
1.9 ТДИ АГР Двигател Проблем с кабел на темп.датчик
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: Проблем с кабел на темп.датчик
Вземи си от морга буксата . Отрежи твоята и понади новата . Ако не ги е срам ще ти поискат някой лев :)
Re: Проблем с кабел на темп.датчик
Aз имах подобен проблем, само че не самата букса а кабела към нея ми правеше мизерий
Намерих си друга букса запоих и двата кабела и ги подмених чак до гумения маншон. При мен проблема се появи след като ми прокапа тандем помпата и явно нафтата беше прояла самия кабел ( или пък си му е дошло, ба ли го )

-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Re: 1.9 ТДИ АГР Двигател Проблем с кабел на темп.датчик
Знам че мина много време, но да споделя къде беше проблема в крайна сметка. Противно на очакванията ми и логиката, кабелите са добре, а датчика се бъзикаше. Взех нов, някакъв супер евтин за няма и 5 лв нов, и работата спи вече 2 месеца.
Върни се в “Дизелови агрегати”