Голф 5 1.9 тди спукан блок ?
Голф 5 1.9 тди спукан блок ?
Колеги дайте идея какво да правя с блока на Голф 5 1.9 БКС мотор...Спукан е блока в десния заден ъгъл точно под главата /до ангренажа/ Може ли да се завари или да търся друг блок?
Последна промяна от kiki1 на Чет 05 мар 2015 8:21, променено общо 1 път.
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Спукан блок 1.9 тди ?
Дай снимка.
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Re: Спукан блок 1.9 тди ?
Колега, можеш да направиш една консултация във фирма МиС Ауто на ул.Осогово 58.Пресечка е на Пиротска и бул. Тодор Александров.Там мисля, че правят такива заварки на спукани блокове.
Сигурен съм, че ще получиш много съвети от колегите във форума, но едва ли някой ще знае дали пукнатината не се "движи" и в дълбочина.Аз лично не съм привърженик на така наречените лепила " течни метали" точно по тази причина.Предполагам, че блока е чугунен, а заваряването на чугун си е доста специфична материя.Едни предлагат заварка с добавъчен материал неръждавейка,други със стоманени електроди, трети - с чугунени. Има и спор по въпроса дали да се заварява на студено или на предварително нагрят блок.Така, че най - добре да се посъветваш с хора, които се занимават точно с това и имат голям опит.
Успех!
Сигурен съм, че ще получиш много съвети от колегите във форума, но едва ли някой ще знае дали пукнатината не се "движи" и в дълбочина.Аз лично не съм привърженик на така наречените лепила " течни метали" точно по тази причина.Предполагам, че блока е чугунен, а заваряването на чугун си е доста специфична материя.Едни предлагат заварка с добавъчен материал неръждавейка,други със стоманени електроди, трети - с чугунени. Има и спор по въпроса дали да се заварява на студено или на предварително нагрят блок.Така, че най - добре да се посъветваш с хора, които се занимават точно с това и имат голям опит.
Успех!
Re: Голф 5 БКС 1.9 тди спукан блок ?
Благодаря колега...така и ще направя..В Понеделник ще дойде такъв заварчик на място да погледне дали има шанс да се завари.Не успях да го снимам,но пукнатината е точно в задния десен ъгъл в началото на блока/точно под главата/ където минава магистралата за маслото.
- gogul
- Автомобил:
- Двигател: 1989
- Контакти:
Нещо тече ли, какви са признаците?
Има едно нещо-струва 5 лв- Епоксидна смола. Зашкурваш ,обезмасляваш , смесваш ,намазваш .На следващия ден като иззъхне пак , и така няколко пласта. Наистина струва 5 лв, може поне да опиташ.
Лепил съм спукан изпускателен колектор с водна риза, на 650к.с. дизел, помогна!
Ако са ясно изразени краищата на пукнатината може да се разпробият леко, със 3-4 мм свредло,за да спреш разрастването и.
Има едно нещо-струва 5 лв- Епоксидна смола. Зашкурваш ,обезмасляваш , смесваш ,намазваш .На следващия ден като иззъхне пак , и така няколко пласта. Наистина струва 5 лв, може поне да опиташ.
Лепил съм спукан изпускателен колектор с водна риза, на 650к.с. дизел, помогна!
Ако са ясно изразени краищата на пукнатината може да се разпробият леко, със 3-4 мм свредло,за да спреш разрастването и.
Последна промяна от gogul на Пет 30 яну 2015 22:36, променено общо 2 пъти.
Да целия проблем е, че само сълзи масло от там иначе няма друго и главата си е перфекта 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега пробвай с лепила тип течен метал,на моя голф2 стана идеално имаше шупла в блока,колкото 5ст и сълзеше масло?
То и заварчика ми даде този съвет ама пукнатината е точно от главната маслена магистрала и има много високо налягане 
Ето тук е цепката оцветена в червено /блока е примерен/... http://kiara07.snimka.bg/automobiles/blok.852882

Ето тук е цепката оцветена в червено /блока е примерен/... http://kiara07.snimka.bg/automobiles/blok.852882
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако е там като на снимката това е оттичане на маслото и нама налягане.
Високото налягане е до втория болт на блока от дясно на ляво гледано отпред на мотора.
Високото налягане е до втория болт на блока от дясно на ляво гледано отпред на мотора.