Колеги проблема е че колата претриса на празен ход даже чак се поклаща все едно е за момент на 3 цилиндара и предъвква нещо, със вървежа си нямам проблеми колата според мен си върви прилично (все пак съм от скоро дизелджия и не съм запознат до толкова). И да отбележа преди да почнете да ме хокате колата е със сменен твърд маховик със съединител притискател и лагер и въпреки това претрисането остана намаля но остана!
Благодаря предварително!
ALH проблем при празен ход
- georgiev_93
- Автомобил: vw golf 4
- Двигател: ALH 1998
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ALH проблем при празен ход
Ел.блок на ГНП-то.Иска почистване.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Само топла ли го прави или и студена, в движение с малко газ?
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
Интересна тема . Аз също съм с АЛХ мотор и при мен от време на време ама много рядко ми трепери мотора на празен ход . Аз също съм с твърд маховик . почна да ми го прави след като сложих дюзи от 110 коня . Прави ми впечатление ,че сега в студеното време почти изчезна . Чудя се някоя дюза да не прави проблем. Нещо температурата на нафтата и нейния вискозитет ли може би . Бях се замислил малко за електронния блок на помпата ама не ми го прави в движение дори и на 1000 оборота на 4-та или 5-та като подавам газ леко и до долу няма лашкане . Само на празен ход веднъж или 2 пъте седмично . Ще следя темата .
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Ти като сложи тия дюзи направи ли им реглаж на налягането.
На АФН са на 190, а на АЛХ са на 220.
Точно щях да пиша, че от 1 дюза може да го прави и ти гледам си се насочил натам.
На АФН са на 190, а на АЛХ са на 220.
Точно щях да пиша, че от 1 дюза може да го прави и ти гледам си се насочил натам.
- ventotdi
Като си изготвих новия софтуер съм обърнал особено внимание върху картата на центровката . Цялата е от АХФ . Там грешка няма . Колата върви идеално без да трака и пуши ;)
Мислих си за дюза но защо не го прави винаги ,ако отваря много рано или има запушен разпръсквач ?
Мислих си за дюза но защо не го прави винаги ,ако отваря много рано или има запушен разпръсквач ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Как ще се запуши тоя разпръсквач?
- goro21
- Автомобил: Oktavia 1_9 TDi ALH
- Двигател: Polo 9n
малко нее точно по темата но при мен на един AGR мотор претриса от време на време за секунда две на празен ход 1во ми направи впечетление като спирам, после спрех неколко пъти по рядко но не притресе , после ми притресе карах на изключена от скорост соколо 10км/ч и пак притресе. възможно лие да е от маховик.Може ли да се дължи на въздух в системата(пеминават мехурчета-което си енормално май) че горивния филтър нее оригинален а слаган от голф2 май(така я купих) и допълнителен клапан на изходящата нафта-между другото пречи ли му да е така или да си сложа оригинален филтър с клапанче.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
При теб може и маховик да е. Филтъра от Голф 2 не пречи, и аз съм с такъв, и клапана също не пречи / не знам дали ти и помага
/. По-добре така, че ония върху филтъра се прецакват често.

- georgiev_93
Zinoto написа:Само топла ли го прави или и студена, в движение с малко газ?
В движение не преди докато бях се демферния маховик го правеше но сега и слагам 4та и я оставям на помпа и си върви нормално, студена почти не го прави като я засиля и освободя от скорост или като спирам на сфетофар почва да мели!
- ventotdi
Не веднъж съм виждал разпръсквач , на който 2 от общо 5-те дупки да са запушени от нагар . Как ти се вижда количество гориво и разпрашване от 3 дупки ,а не от 5 ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Само така ти се струва, дори на празен ход налягането е повече от 200 бара, какъв ще е този нагар, който ще издържи, вярно че може да промени малко посоката на струята, но това не влияе. Колкото и да чистиш от нагари след 20 километра става същото!
- georgiev_93
Съмнявам се да е от дюза при мен ми клати цялата кола и като обера малко луфта на педала да го натисна съвсем леко стрелката на оборотомера да не реагира и утихва, незнам да не е нещо реостата да прави проблем но колата е закачана 2 пъти на комп и не е отчела проблем...
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Все си мислех , че втората степен на дюзата при нашите ТДИ с рот. ГНП отваря даже на 300бара , а се различават по първата , при едните 190 при другите 220. Т.е. наляганията са доста повече от 200 бара.....
П.п. записвам се за темата само
П.п. записвам се за темата само

-
- Автомобил:
- Двигател:
Според някой теории втората степен на празен ход успява да я отвори съвсем малко. Който е успял да види какво става вътре да каже
като жокер мога да дам, че при бедна порция или износена помпа мотора е по-шумен на празен ход и според мен е защото втората степен не успява да отвори, но се отклоняваме от темата

Върни се в “Дизелови агрегати”