Polo 6n 1997 sdi - оборотомер - решено
Polo 6n 1997 sdi - оборотомер - решено
Здравейте, карам Поло '97 sdi и отскоро оборотомера ми започна да отказва. Когато не работи и изфорсирам се чува изквичаване като на ремък, след това оборотомера започва да отчита, като докато мърка се чува и леко скрибуцане. Когато не работи оборотомера това леко скрибуцане го няма. Някой знае ли на какво се дължи, дали е сериозно, колко горе-долу ще ми коства ремонта на това чудо. (съвсем нов шофьор съм, всичко което се разваля по колицата ми е чудо за мен)
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Polo 6n 1997 sdi - оборотомер
Ами на SDI инфото за оборотите идва от алтернатора , това изквичаване е оттам , като зацепи ремъка- тръгват и оборотите
сега защо прави тая магария , трябва се види . Може ремъка да е опечен , същият звук издава и демферната шайба на кол.вал ( ако е отлепена гумата ) . При някои има и фрайлауфна ролка на самия алтернатор , ако приплъзва нещо..... Обтегача му може да прави мизерия . Абе трябва да огледаш добре.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Хлабав или стар пистов ремък. Сменяш с нов и караш, може и кора под двигателя да си сложиш.
grishitu написа:Хлабав или стар пистов ремък. Сменяш с нов и караш, може и кора под двигателя да си сложиш.
Така е, оказа се че ремъка е проблема, бърза смяна и сега всичко е 6.
Върни се в “Дизелови агрегати”