Passat B5.5 автомат странен проблем при палене
Passat B5.5 автомат странен проблем при палене
Здравейте колеги! Карам Passat B5.5 автомат. Имам следния проблем, който не винаги го има и се проявява само при момента на палене. Когато реша да запаля колата след като изгаснат всички лампи на таблото (не винаги) при палене се чува един странен звук като някакво виене, а ако изчакам да изгасне само лампата на свещите и запаля веднага този звук никога го няма. Прави ми впечатление, може би когато е по-студено времето или не знам и аз го прави този номер. Също така ми се случва като тръгна да завъртам колата и тя вместо да запали едно прежужаване все едно не прави контакт и не пали, връщам ключа, права нов опит и пали без проблем. Някакви идеи от какво може да са тези 2 "симптома"?
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Странен проблем при палене - Passat B5.5
Симптомите са за бендикс на стартера.
Ремонтира ли се това нещо, какво трябва да направя за да отстрана тези 2 проблема?
- vanesto
Ремонтира се, да. Трябва да намериш майстор в твоя град, който се занимава със стартери да го свали. Като го отвори ще смени бендикса /ако е от него/, ще го почисти, смаже, и ако трябва нещо друго ще смени /четки, втулки/. Предполагам, че не си го обслужвал никога.
Re: Passat B5.5 автомат странен проблем при палене
Да колега, не съм, от скоро съм с този пасат. А този шум който се получава на момента възможно ли е да е от него?
- vanesto
Предполагам по твоите думи, че е от бендикса, ама като не мога да го чуя на място...Майстора ще ти каже най-добре.
- malin.angelov
- Автомобил: vw passat
- Двигател: BMP 07
100% от стартера колега. Вземи мерки, щото след време само с виенето ще си останеш 

Благодаря колеги, ще видя да го свалят за профилактика, да се оправи каквото има. Иначе пробваш да запиша клип, но не всеки път го прави, даже бях ходил от ония дни при майстора, но пак така, не го правете тогава. :D