Пасат Б5 1.9 TDI AFN проблем с топлото
- lusko_vabel
- Автомобил: Vw Passat B5 1.9 TDI
- Двигател: AFN
- Контакти:
Пасат Б5 1.9 TDI AFN проблем с топлото
Здравейте колеги, проблема е следния колата е Пасат Б5 1.9 ТДИ 110 к.с.Днес имаше парно правеше горещо, а сега едва духа топло като дам повечко газ тогава се явява за малко и пак същия проблем.Отворих капака и бутнах горния маркуч на водния радиатор беше горещ, а долния беше студен.Термостат или друг проблем?Благодаря на отзовалите се и весели празници!
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Re: Проблем с топлото Пасат Б5 1.9 TDI AFN
Какво ти показва стрелката на таблото? На 90 градуса ли седи? Парното трябва да почва да духа дори и да не е отворил термостата. Пипни маркучите които влизат в парното как са.
- lusko_vabel
- Контакти:
Да маркучите са топли и двата, а стрелката е на 90 градуса някъде след около 2500-3000 оборота започва горещия въздух.Някакъв препарат за промиване на системата ще помогне ли или да влизам във филма с таблото...
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Според мен е слаба циркулация което знаячи е от помпата
В горния пост си писъл че единия маркуч е горещ?На парното и двата ли са горещи(тези който влезат в радиатора)?

- lusko_vabel
- Контакти:
Да тези които са над акумулатора са топли и двете...
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Топли или горещи,когато е на 90гр. мотора?Защото пишеш че след като форсираш започва да духа топло
Провери я като я оставиш на обороти ,и сравниш маркучите9горен долен) с топлото което духа
Ако единия маркуч е по студен значи циркулацията е слаба на обороти-колето може да се дължи или на помпа или на въздух в системата...А маркучите към радиатора твърди ли са?

- ivo_vn
- Автомобил: Passat
- Двигател: AVB
Имах абсолютно същия проблем с топлото!
След смяната на водна помпа и термостат, нещата се оправиха.
Закачи колата на Ваг ком и провери дали наистина температурата на двигателя е 90 градуса, понеже и на мене ми показваше 90' на табло, а действително не минаваше повече от 80 градуса.
След смяната на водна помпа и термостат, нещата се оправиха.

Закачи колата на Ваг ком и провери дали наистина температурата на двигателя е 90 градуса, понеже и на мене ми показваше 90' на табло, а действително не минаваше повече от 80 градуса.

- lusko_vabel
- Контакти:
Май утре ще се поръчва всичко...
- Mihaylovv
- Автомобил: Passat 1.9 TDI 110 Hp
- Двигател:
Re: Пасат Б5 1.9 TDI AFN проблем с топлото
Колега и аз съм със същия проблем !
Когато си работи на място духа хладко, като подам газ над 2500 оборота почва да затопля !
Смених помпа , термостат, обезвъздушавах, правих няколко промивки досега, но проблема си остана.
Някъде бях чел, че радиаторчето има байпас и когате се запуши започва да върти антифриза през него, но не съм много наясно, нека компетентните колеги дадат повече информация.
Имам и въпрос към знаещите: Клапите на климатроника на пасат б5 99г. 1.9 тди 110 к.с ламаринени ли са и възможно ли е да смесва студения и топлия поток ?
Май и аз ще влизам във филма със таблото..
Може ли някой да ми препоръча сервиз който да открие и поправи проблема - във Варна, Добрич или региона ?!

Когато си работи на място духа хладко, като подам газ над 2500 оборота почва да затопля !
Смених помпа , термостат, обезвъздушавах, правих няколко промивки досега, но проблема си остана.
Някъде бях чел, че радиаторчето има байпас и когате се запуши започва да върти антифриза през него, но не съм много наясно, нека компетентните колеги дадат повече информация.
Имам и въпрос към знаещите: Клапите на климатроника на пасат б5 99г. 1.9 тди 110 к.с ламаринени ли са и възможно ли е да смесва студения и топлия поток ?
Май и аз ще влизам във филма със таблото..
Може ли някой да ми препоръча сервиз който да открие и поправи проблема - във Варна, Добрич или региона ?!

- lusko_vabel
- Контакти:
Колега установи се, че проблема е в радиаторчето на парното.Та ако някой знае дали има тема със снимки как се прави ще сме много благодарни :) 

Последна промяна от IvanMan на Чет 01 яну 2015 18:46, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!
- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
а какво е нивото на антифриза в казанчето?при ниско ниво първото нещо което изчезва е парното. до радиатора на парното е сравнително лесен достъпа. ако не се лъжа се свалят 4 болта за да се демонтира жабката
и мен ме чака същото и не ми се почва изобщо. Веднъж я играх тая процедура на B4... не е приятно.
Аз също имам същия проблем, при мен когато е на рециркулация започва да духа топло. Така като чета при вас проблема трябва да е в клапата за топло/студено както и при мен. Някой знае ли точно къде се намира тази клапа или как може да се провери, както и какво я управлява. При мен още не съм проверил дали има циркулация през радиатора на парното, къде му се намират входната и изходната тръба.
- lusko_vabel
- Контакти:
Ако си с Б5, Б5.5 тръбите на парното се намират от дясната страна на акумулатора като застанеш срещу колата!При мен и двете тръби са горещи, но парно няма, чувал съм, че на радиаторчето имало някаква пластина ли е какво е не знам точно, но се протривала и се прецаквало парното т.е. водата не минавала през радиаторчето, това било заводски дефект при б5- б5.5.И много благодаря за клипчетпо, ще е доста полезно!