PASSAT -b5- V6-2500c-проблеми ,решения,цени,взаимопомощ....

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
ефенди
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

PASSAT -b5- V6-2500c-проблеми ,решения,цени,взаимопомощ....

Мнениеот ефенди » Съб 13 юни 2009 13:50

Здравейте колеги,позволявам си тази тема,защото не можах да я открия.Освен това V6 моторите наред с екстрите ,които ни дават на пътя като ускорение,адреналин,удоволствие при изпреварвания и т.н..ни създават и не малко проблеми..Имено за тях исках да си поговорим..Ще ви изброя проблемите,с които се сблъсках:
1.теч от семеринга на авт.кутия-разрешен,при най-добрия в тази област Доц.Стефанов ТУ-варна-600лв
2.АВС-кан шина-неразрешен проблем.
3.Вакуум клапа на турбото-разр.проблем-150лв.
4.Счупено бутало/от там и блок/-3000лв-при търсенето на блок из автоморгите се установи,че тези мотори чупят едно и също бутало.
5.Компютър нафт.помпа-изгоряло съпротивление-"Цоков"Варна-750лв.
6.Включвател и втулки стартер-150лв.
7.Последно-11.06.2009г-скъса пистов ремък-от там ангренажен-още не са установени вс.щети-но по всяка вероятност -разпр.валове ,кобилички.и др..-ще ви пиша допълнително.
За последното ще моля за съдействие всички ви.По-горе не писах за доста други"дребни"проблеми-подгр.свещи,гарн.глави,маркучи излишно гориво,осветление купе,компресор климотроник,пр.спир.дискове,"изчезнал"типтроник/заради магнитчето,което дава сигнала/,устройството,което подава газ/700лв/и т.н и т.н..ще чакам помощ и съдействие.На всички ви желая по-голям късмет от моя..Благодаря ви предварително..

Последна промяна от ефенди на Нед 05 май 2013 15:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
plkochev
Автомобил:
Двигател:

Re: PASSAT- V6-2500c-проблеми ,решения,цени,взаимопомощ....

Мнениеот plkochev » Съб 13 юни 2009 21:04

И какъв е въпроса ти? Дотук разбрах да не си купуваме V6 мотора.

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Съб 13 юни 2009 21:06

да и аз не разбрах въпроса, освен че имаш много счупена кола

Потребителски аватар
ВидиМС
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ВидиМС » Съб 13 юни 2009 21:59

ефенди написа:Здравейте колеги,чакам помощ и съдействие.

Приятел ,каква помощ искаш????Пари няма, акъл може и да получиш :lol: .Разкарай я тая кола колкото се може по-бързо.Имам приятел с Ауди V6, 2,6 куатро и знам за кви цени става въпрос, ама за негов късмет не е така чупливо.
Успех все пак :D .

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 13 юни 2009 22:25

Мисля, че колегата се опита да насочи темата за впечатления на собсвеници на такива двигатели (не на приятел, познати и т.н) и мисля, че би било хубаво ако има такава тема.
Аз търсих инфо преди време за този двигател и се наложи да пусна тема, защото не получих достатъчна информация от търсачката.
Найстина би била хубава тема ако избегнем сарказма и хитрите забележки.

Ще си позволя да дам малко инфо макар, че не съм собственик на такъв пасат, но баща ми е.

Няколко дни преди да го вземем, се получи тва скъсване на пистовия ремък, но тъй като се получи не в движение щетите не бяха големи, и се разминахме само с смяната на ремъците и ролките.
Това са негативните ми впечатления до момента, но на фона на всичко останало са нищо :)

Едит : Прав е колега :). Аз говоря за б5.5 2002 модел, 155к.с

Последна промяна от AmW на Нед 14 юни 2009 12:34, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Съб 13 юни 2009 22:57

и за да бъде всичко коректно, уточнявайте годината и модела на мотора за който говорите.
В тази връзка VW и AUDI едни и същи мотори ли ползват (зашото като букви се различават)?

ефенди
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ефенди » Нед 14 юни 2009 10:05

Колата е 2000г,с AFB мотор..Благодаря на всички,които са ме разбрали правилно..Изобщо не ставаше на въпрос да купуваме или не на коли с такъв мотор,или да се оплаквам от късмета си ..Написах за заглавие-"Проблеми,решеншия,цени,взаимопомощ..."и мисля ,че това казва всичко..След като се счупи буталото и излезе през блока-във всички автоморги-предлаганите двиг.вт.употреба бяха с липсващо едно и също бутало..Това освен нас трябва да го знае и производителя-според мен..Чета из форума-почти вс.собств.на пасати,примерно имат проблеми с бравите/осветлението/,мн.чести са повредите на АВС,климотроник..и т.н.
А що се отнася каква ми е конкр.молба-при първ.оглед се разбра,че на едната глава-има счупени кобилички и изронен зъби,отзад,на разпр.вал..та може някой да разполага с такива и аз да си дам парите на наш човек..Както примерно аз разполагам/от първия ремонт/с три бутала за този вид мотор..Понеделник майсторите ще огледат по-подробно и ще ми предоставят списък..и ще ви пиша..Приятна неделя.. :beer

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Нед 14 юни 2009 12:12

a аз разбрах да не си купувам нов Фолксваген ..и ще послушам съвета....посредствена кола за много пари...за съжаление с всеки следващ модел все по-вярно е горепосоченото твърдение...

Потребителски аватар
addrak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот addrak » Нед 14 юни 2009 12:25

Човека не е случил на кола и споделя неволите си какво толкова .неможе само да се коментира на кои Голфа е по-железен

Потребителски аватар
ВидиМС
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ВидиМС » Нед 14 юни 2009 21:46

AmW написа:Мисля, че колегата се опита да насочи темата за впечатления на собсвеници на такива двигатели (не на приятел, познати и т.н)

Найстина би била хубава тема ако избегнем сарказма и хитрите забележки.

Ще си позволя да дам малко инфо макар, че не съм собственик на такъв пасат, но баща ми е.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 15 юни 2009 0:57

Забележка ли беше тва ?
Имам наблюдения над неговата кола колкото и над мойта... за това коментирам. Щото аз сам я карал с пътната помощ, аз сам висял в сервиза и знам колко е струвало. Като написах "не на приятел, познат и т.н" имах предвид да се избегнат коментарите тип "чул недочул" щото от такива постове през два дни се пускат теми "Чупят ли се носачите на б5". И след време от коментари от такъв тип се получава това, че половин България си мисли, че Б3 е "пасат двойка" а Б5 "пасат 4ка"

За тва преди да напишеш 3тия си пост, който не помага с нищо за развиването на темата си помисли :idea:

ефенди
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ефенди » Пон 15 юни 2009 20:15

момчета ..скъсал се единия от 4-те разпр.вала и всичко е дроб сарма..та търся две глави..за "AFB" мотор..помагайте..или 4-ри разпр.вала кобилички..благодаря..

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Вто 16 юни 2009 12:59

ефенди написа:..или 4-ри разпр.вала кобилички..благодаря..

4 вала + кобилиците отиваш на 2500лв само частите

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 16 юни 2009 13:22

http://shop.ebay.de/items/?_nkw=2.5+tdi ... &_osacat=0
- тва за главата.
Нов разпределителен ,кобилци и вс.друго за прочутия дефект на 2.5 ТДИ с валовете и кобилците струва 800 евро с доставката.
Как се стигна до скъсан пистов ремък?

ефенди
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ефенди » Вто 16 юни 2009 13:55

майсторите казаха,че счупването на вала е преди скъсването на ремъка/смених ги преди 12000км/.та мисля да взема оборудвани глави,защото се опасявам,че главите имат някакво изкривяване..открих в пловдив..от ауди а4 със същия мотор..изгодно ги дава момчето..мисля,че така е по-добре..тези v6 мотори май си имат доста фабрични дефекти..

Върни се в “Дизелови агрегати”