пасат б5 проблем със загряването
пасат б5 проблем със загряването
Здравейте колеги, имам пасат б5. Имам следния проблем, когато карам колата загрява до 90 градуса, но оставя ли я да работи на място почва да изстива и стрелката пада под 80 градуса. Ако някой може да ме посъветва от какво може да е това.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: проблем с загряването на пасат б5
Ако става въпрос за студените зимни месеци, особено каквито бяха ниски температурите последните седмици, е съвсем нормално на място да пада температурата. Дизелов двигател е почти невъзможно да загрее на място поради високото КПД и по-ниската отделяна остатъчна топлина от двигателя към охладителната течност.
Re: пасат б5 проблем със загряването
точно за големите студове става на въпрос, но в студа и както си я карам много трудно достига до 90 градоса.Смених термостата но не е от него
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Смени задкормилното устройство с някое по-нервно и ще загрява 

-
- Автомобил:
- Двигател:
За да ви загреят по-бързо дизелите освен изправни-термостат и свещи за допълнителен подгрев на антифриза е важно да не пускате вентилатора на парното веднага.После го пускате на първа степен.
В тия студове пуснат силно вентилатор не води до по-бързо загряване в купето , а точно обратното.По обясними причини.

В тия студове пуснат силно вентилатор не води до по-бързо загряване в купето , а точно обратното.По обясними причини.

Върни се в “Дизелови агрегати”