Ауди А3 1.9 TDI 110 к.с. gарнитура за капак на клапаните

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Iskarov
Автомобил: Audi A3
Двигател: 1.9 TDI
Контакти:

Ауди А3 1.9 TDI 110 к.с. gарнитура за капак на клапаните

Мнениеот Iskarov » Чет 20 авг 2015 21:56

Здравейте колеги,
Наскоро си смених голфчето за А3 автомат и не съжалявам, но имам един малък теч на масло от гарнитурата на капака на клапаните. Моя майстор не успя да намери такава гарнитура и ми залепи главата със силикон, но продължава да си капе и да доливам.
Разпитах на няколко места и ми казаха, че се продава направо целият капак и гарнитурата била отлята на него.
Въпроса ми е дали някой знае къде може да се намери някоя Китайска гарнитурка за 110 коня 1.9 тди и ако някой е има моя проблем да пише как се е справил.

Благодаря предварително

Иво

Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Re: Гарнитура за капак на клапаните за Ауди А3 1.9 TDI 110 к

Мнениеот pesho_sl » Пет 21 авг 2015 8:36

Правилно ти е казал майстора, гарнитурата върви комплект с капака. Аз карам 1.9 90hp, но капака на клапаните и съответно гарнитурата са едно към едно с твоите. При мен също имаше лек теч от към колекторите. Свалих капака, почистих хубаво г-рата с обезмаслител (малко се беше повтвърдила), намазах я хубаво със силикон на Victor-Reinz и вече повече от половин година нито капка масълце. На един приятел помпа-дюзата пак същата процедура - сложихме нова - протече, после взехме друга и директно със същия силикон и теча вече е в миналото.

Последна промяна от pesho_sl на Пет 28 авг 2015 22:10, променено общо 1 път.

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Мнениеот novatora » Пет 21 авг 2015 10:18

То и да намериш сомо гарнитура може да стане и по зле. Според мен само оригинал капак с гарнитурата му. Защо не провириш по моргите. Аз моя капак го сминих от там. За 40 лв. Като пипнеш гарнитурата трябва да е мека, гумена. Ако е вдървена и като пластмаса не взимаш. Аз така си реших проблема.

Iskarov
Автомобил: Audi A3
Двигател: 1.9 TDI
Контакти:

Мнениеот Iskarov » Вто 25 авг 2015 13:05

Гарнитурата ми е изпечена и направо я махнахме с майстора и сложихме червен силикон. За сега няма теч, но ще проверя все пак по моргите.

Върни се в “Дизелови агрегати”