:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Golf MK5 2004г. TDI - сигнал и излизане на гайчен ключ

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
GG5
Автомобил: Golf V
Двигател: 1.9 TDI 105HP - AFTER CHIP 140HP
Контакти:

Golf MK5 2004г. TDI - сигнал и излизане на гайчен ключ

Мнениеот GG5 » Вто 20 яну 2015 19:37

Здравейте, колеги :) На първо място :beer От вчера съм собственик на голф 5 и днес вече е регистрирам и си го карам с голям кеф.Обаче имам следните проблеми с него и ако може да ми кажете дали и при Вас е така.При даване на контакт започва да свири(с прекъсване) сигнала и на таблото ми се скрива километража и ми излиза гайчен ключ.Няколко човека ми казаха, че било докато разпознае чипа в ключа, но това е гайчен ключ и не мисля, че е нормално да писка и да излиза при всяко палене.Ако може да ме съветвате какво да правя или е нормално за модела.Благодаря Ви предварително :th_up

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf MK5 2004г. TDI - сигнал и излизане на гайчен ключ

Мнениеот Kalin72 » Вто 20 яну 2015 20:20

Време е за обслужване, я смяна на масло, я смяна на ремък, това онова :)
Отдолу би трябвало да пише някакво число, това са км оставащи до сервиза.
На колко км е колата?

GG5
Контакти:

Мнениеот GG5 » Вто 20 яну 2015 20:34

173 200км.Днес и смених филтри,масла и ми остана само да сменя ремъците и ролките.Майстора каза, че са добре и може да намина и малко по-натам понеже доста се похарчих покрай еко такси,регистрацията и обслужването.Не съм забелязал да ми изписва километри под ключа, но утре ще погледна.

EDIT:
На скоростната кутия трябва да сменя сегмент и гарнитура на главата също.Възможно ли е от тези 2 неща да ми показва, че е време за ремонт ?

манол
Автомобил: Фв туран
Двигател: BMN 2007 г

Мнениеот манол » Вто 20 яну 2015 21:53

На тези коли ако посещават оторизирани сервизи им се задава в компютър след колко км да е следващия сервизен интервал за обслужване - прави се за да се напомня на водача кога да посети сервиза. Може да се отстрани съобщението чрез бутоните на таблото за часовника и км - не си спомням точната пследователност, но има данни във форума,но ще светне съобщението след 15000км. Другия вариант е човек с компютър да ти зададе по-дълъг период софтуерно.

GG5
Контакти:

Мнениеот GG5 » Вто 20 яну 2015 23:13

Поразрових се във форума и горе-долу се ориентирах.Ето упътване на български език предоставено от колегата @gugun4u НАТИСНИ МЕ!.
Сега ако може някой, който е правил тази процедура да ми обясни малко по-разбрано.
В упътването пише следното нещо:

Код: Избери всички

*При включено запалване задръжте натиснат бутона [0,0].
*Включете запалването.Показанието за сервизните интервали сега се намира в режим за нулиране.
*Отпуснете бутона за нулиране на дневния брояч на километража и в рамките на 20 секунди натиснете веднъж за кратко бутона [MIN] за часовника.
*След малко дисплея преминава към нормално показание.

Интересуват ме следните неща как да ги разбирам:
"При включено запалване" да го разбирам като "На контакт(момента преди да почне да върти)";
"Включете запалването" в превод предполагам "Да започне да върти стартера и да запали колата";

И след като запаля колата с натиснат бутон за нулиране го пускам и натискам бутон [MIN].След като изпълня тези неща нужно ли е да правя нещо друго ?

Върни се в “Дизелови агрегати”