GOLF 4 AJM Загуба на антифриз

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Николас
Автомобил: Golf 4
Двигател: AJM 2000

GOLF 4 AJM Загуба на антифриз

Мнениеот Николас » Пон 20 окт 2014 16:59

Колеги помагайте ! ! ! ПРОБЛЕМА е следния: губи ми се антифриз от разширителния съд, интересното е че колата в градски условия не го губи, губи го само на дълго и то мисля, че е от отдушничето защото ми се омазнява (даже понякога се събира на гредата където минават тръбите на климатика) колата не пуши (бяло или черно) пали както на студено така и на топло маслото е наред не го пипа не го пресича, а най-интересното е, че не надува маркучите, парно си има. Губи около 500 мл. до 1 литър за около 300км. Смених капачката с нова ефект 0. Течове не виждам да има никъде нито покрай тройника нито по маркучи! :scare3 Намислил съм тези дни да сваля цялото казанче да видя дали има спукано някъде, ако и там няма проблем мисля да отида в VW Плевен за да открият проблема без да ремонтират нищо, защото ще ми отрежат главата. :exclaim Искам мнения, във Видин по сервизите (гаражи...) всички казват различно. :banghead

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Re: Загуба на антифриз GOLF 4 AJM

Мнениеот anonym0us » Пон 20 окт 2014 20:52

Колега, първо се увери от къде ти тече/губи антифриза. Не бързай да ходиш на оторизиран сервиз, че там глави режат от капачките на коленете нагоре. :mhihi Казвам го от личен опит. Другото което е, ако имаш канал вкъщи, палиш колата, и чакаш да загрее и гледаш отдолу къде ще прокапе. Няма начин да не я хванеш, ако има теч. Или капе някъде където бързо изсъхва, на някоя тръба. Другия вариант е, да го гори, ама ме съмнява. Но 1 литър на 300км. това значи, че не го яде, а тече!

Кънев
Автомобил:
Двигател:

Re: GOLF 4 AJM Загуба на антифриз

Мнениеот Кънев » Вто 21 окт 2014 14:46

Колега Николас, това занятие съм го играл! Ако непосредствено след запалване или малко след това откъм двигателя се чуе силно клокочене, със сигурност имаш пробита гарнитура на главата. Теча от казанчето го има защото двигателя вкарва изгорели газове в антифриза и налягането преодолява клапана на казанчето, при което от там излиза порция антифриз.

Николас
Автомобил: Golf 4
Двигател: AJM 2000

Мнениеот Николас » Вто 21 окт 2014 16:08

Не съм го чул това при запалване, но го чух след изгасване например паля тръгвам карам 1 км спирам ии като угася двигателя тогава се чува това нещо. (говоря от сутрешно запалване)

bobby006
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobby006 » Сря 22 окт 2014 13:27

Иди в сервиз в който имат един инструмент с който издърпват от охладителната течност от казанчето и при реакция с химикала вътре се оцветява в различни цветове, ако е в жълто имаш изгорели газове в охладителната течност тоест си за гарнитура на глава. При мен беше пробила между 1ви и 2ри цилиндър и течността "излиташе" от там и за период от една година се осра и смених гарнитура на глава!

Потребителски аватар
fic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fic » Съб 24 яну 2015 9:35

Смени о-пръстена на капачката на разширителния съд, виж клапана на капачката.
При мен се оказа пръстена , решението бе подмяна за 20 стотинки. И 2 литра антифриз докато го открия!

Върни се в “Дизелови агрегати”