Голф 4 110 ahf влиза в авариен тежим????
Голф 4 110 ahf влиза в авариен тежим????
Колеги здравейте.Днес ми се случи с колата за който искам да споделя тъй като незнам от какво е.Карам голф 4 тди 110 AHF със чип от брезел.Днес както си карам с 90-100 и решавам да изпреваря настъпвам газта колата все едно заби моцуна и набира едвам едвам.Спрях веднага изключих от скорост и дадох няколко пъти газ но турбото не се чуваше все едно го няма,а по принцип се чува като и давам газ на празен ход.Изгасих я може би за минута пак я запалих и проблема изчезна.Колата влиза явно в авариен режим но незнач защо.днес го направи за пръв път от както я имам.Моля ако някой има някакви идеи от какво може да е нека сподели че незнам какво да и правя.поздрави
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: Голф 4 110 ahf влиза в авариен тежим????
Откачи актуатора от турбото и виж по отделно кое не се движи евентуално.
-
- Автомобил:
- Двигател:
То е ясно и без да го откача, че се е задръстил със сажди.
- ventotdi
Няма ли никакъв шанс актуатора да е ръждясъл ?
Актуатора иначе се движи на ръка.даже като я запаля и накарам някой да гледа лостчето се движи.геометрията работи.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Изкарай я на магистрала, газ до ламарината от трета нагоре. Като забие - спираш, изгасяш, палиш и пак газ. Така два, три пъти докато се отпуши. И профилактично после веднъж месечно. Ако не се оправи така - по другата процедура.
Ще пробвам колега.иначе колата до сега не е имала никави проблеми ускорява си без да забива или да се замисля до 180.поне до толкова съм пробвал.
Актуатора сега го гледах така горе долу но не е ръждясал.лостчето се движи на ръка.Само забравих да спомена че от няколко месеца турбото почна да свири като линеика обаче си я карам така.незнам дали има значение ама да ви го споделя.
- ventotdi
Огледай генерацията за спукано (мека връзка най - вече) . Направи си диагностика . От тук нататък почваме вече да гадаем иначе.
Аз имам същия проблем само че на пасат 110 afn.Моето решение на проблема е следното.Излизаш на някои прав път,наи хубаво магистрала включваш на 3-та и газ докато ти дожалее
,след което 4-та и държиш колкото може повече(примерно 10-20-30км)При мен колата се оправи по този начин.След това все едно караш друга кола а не твоята.Само да поясня че ако по време на карането пак влезе в авариен режим,както си караш само за секунда гасиш и веднага палиш и пак газ до ламарината.Дано и при теб се получи,при мен проработи,и сега профилактично(един път седмично) 

Благодаря.Задължително ще я напъна да видим кво ще стане.Само да попитам това лошо ли е че турбото вие като линейка да не би да си заминава?и ако някой знае добър майстор на дизели в софия нека сподели че аз незнам нито един.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Една проблемна турбина,НЕ се оправя с "продухване" !!!
Нищо не казавш - още ли е на "автоматик" колата,чипа какъв е,кой и как го е правил?
Актуатор ако не го свалиш от колата, няма как да го видиш,че е ръждясъл.
Направи логове,така по усет няма да стане.
Цели три години,не си ли намери майстор в София???
Нищо не казавш - още ли е на "автоматик" колата,чипа какъв е,кой и как го е правил?
Актуатор ако не го свалиш от колата, няма как да го видиш,че е ръждясъл.
Направи логове,така по усет няма да стане.
Цели три години,не си ли намери майстор в София???

Колата си е на ръчни скорости.Чипа незнам какъв е брезел го е слагал.а за майстор наистина незнам просто не ми се е налагало само консумативи съм сменял до сега.а и не съм от София и за това питам.
-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
Момчето няколко пъти спомена че геометрията му се движи нормално на ръка!!! Остава клапан N75 да си е заминал или да имаш скъсан вакум маркуч!!Лесно се проверяват и двете! Почни от по евтиния вариант!
Вакумните маркучи са съм ги сменял лятото всички са чисто нови.За клапан n75 незнам как да го проверя ама щом върви във високите значи трябва да работи.ох ще ме побърка тая кола а толкова искам всичко да е 6.
Върни се в “Дизелови агрегати”