Passat B5 1,9 tdi 116 к.с.99г. проблем с рaзходa
Passat B5 1,9 tdi 116 к.с.99г. проблем с рaзходa
Здр нa вс искaм дa попитaм имaм пaсaт 4 1999тди 116коня и ми дaвa 10-12рaзход грaдско без дa я нaтискaм което според мен е много.Дaли някои знaе от кaкво може дa ? Колкото и дa я кaрaм не зaгрявa едвa отивa нa първaтa чертичкa дaли може дa е от товa?
Re: Passat B5 проблем с рaзходa
Да, може. Направи първо една диагностика, може да не е само това проблема. Иначе като за начало можеш да смениш термостата :)
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Re: Passat B5 1,9 tdi 116 к.с.99г. проблем с рaзходa
Колко километра минаваш докато стигне до първата чертичка? Питам, щото днес например, при -6 градуса, при мен отиде на първата чертичка след около 2 км. пробег, след това рязко започна да си качва и след 6-7 км. си стигна и задържа 90 градуса. А иначе разхода не е типичен за този мотор. Нали си ПД?. В градски условия би трябвало да гори дори по-малко от моя, щото аз съм 101 к.с. Вчера я засякох моята - 8/100 само в града. Както и да е. Послушай колегата над мен и на първо време вижте термостата. Закачете я да видите порциите и моментния разход на ПХ.
Re: Passat B5 1,9 tdi 116 к.с.99г. проблем с рaзходa
ами горе доло 10-15 км и стига до там но това е повече не мърда, а пусна ли парното става много зле
започва да пада

Върни се в “Дизелови агрегати”