Голф 4 проблем с вакум
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Голф 4 проблем с вакум
Здравейте колеги . Направи ми впечатление ,че след престой от около 10 часа губя вакума в сервото . Преди и 3 дена да не карам колата при натискане на педала на спирачката имам вакум . Смених маркуча и тръбичката от вакум помпата до сервото но ефект няма . Пробвах с 3 клапана (втора употреба) ефект пак няма. Ако седна да карам колата след 7-8 часа престой има остатъчен вакум преди да запаля , но повече от 10 часа минат ли няма . Какво може да е според вас ? Мотора е АЛХ.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 проблем с вакум
Щуцера на вакумпомпата провери ли го?
Закъсани вакумни маркучета,може би!?
Закъсани вакумни маркучета,може би!?
- ventotdi
Насе , по принцип има вакумен клапан на магистралата от вакум помпата до сервото . Клапана е непосредствено преди сервото и няма други консуматори на вакум между него и сервото . Не трябва ли този клапан да задържа вакума в сервото ?
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Погледни посоката на клапана и ще се сетиш,към вакумпомпата е!
Сложи вакууметър на щуцера на клапана и мери там,без консуматори,за да видиш дали губи оттам.

Сложи вакууметър на щуцера на клапана и мери там,без консуматори,за да видиш дали губи оттам.

- ventotdi
Наско , не искам да те разобедя да ми помогнеш ,а точно обратното искам да се убедя в думите ти . Точно този клапан има тази стрелка ,която казваш обаче като смъкна тази тръбичка с клапана и като направя вакум от страната на сервото клапана не изпуска ,а от страната на помпата изпуска . Смятам ,че това е нормално и това е принципа . Мислих си да не изпуска уплатнението на спирачната помпа . С приказки проблема няма да ми се оправи но исках да се допитам до вас преди да смъкна сервото ,че нямам нужното време следващите две седмици ,защото съм заринат от коли и моята е на опашката в края.
Върни се в “Дизелови агрегати”