Голф 4 АНF скъсан пистов ремък

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
bojilov11
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 АНF скъсан пистов ремък

Мнениеот bojilov11 » Вто 07 фев 2012 14:09

Колеги,потърсих с търсачката,но не открих отговор на всичките си въпроси,затова пускам тема. Сутринта,докато си карах ми светна лампата на таблото,за акумулатора,почти веднага след това изчезна и хидравликата. Около минута след това паркирах и изгасих колата,опитах да запаля отново,и запали,но лампата още светеше. Отворих предния капак и видях,че пистовият ремък е скъсан! Веднага изгасих колата. Въпросите ми са няколко!
Късането на ремъка отдавам на собствената си небрежност,тъй като отдавна чувам вибрациите в една от ролките,но отлагах смяната и,като напоследък при минусовите температури,тези вибрации доста се засилиха. Искам да знам дали е възможно да съм повредил нещо по-сериозно при късането на ремъка,възможно ли е да се кара колата без ремък за няколко километра (за да достигна до сервиз) или е забранено да се пали. Ако някой от вас е имал подобен проблем нека сподели впечатленията си.

Потребителски аватар
hobsy
Автомобил:
Двигател:

Re: Скъсан пистов ремък,Голф 4, АНF

Мнениеот hobsy » Вто 07 фев 2012 14:39

Според мен проблема ще е , че акумулатора няма да ти се зарежда и ще черпиш ток само от него за да стигнеш до сервиз но нека и други се изкажат , аз лично щях да я запаля и без никакви консуматори включително и фарове да я закарам на сервиз.

Потребителски аватар
mitko 82
Автомобил: vento VR6
Двигател: AAA 1996

Мнениеот mitko 82 » Вто 07 фев 2012 16:13

ако не се лъжа този мотор е 1.9 тди и водната помпа е вързана към този ремък и е препоръчително да не я палиш даже понеже ще прегрееш мотора.това е мое мнение нека и другите колеги да кажат мнението си.

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Вто 07 фев 2012 16:46

ако е скъсан само той, няма проблеми за 2-3км нищо няма да му стане на акумулатора, въпроса е от слъсването да не е отишъл към ангренажа ;) виж запали ако си запали нормално отиваш и това, като преди това прегледай ангренажа ;)

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Вто 07 фев 2012 16:53

Ако акумулатора не ти е здрав недей да тръгнеш на самоход... Защото може да ти загасне на кофти място и да си отвориш по голяма беля... Имах подобна случка.. Имах проблем с генератора отлагах смяната на консумативите вътре в него... Обаче един ден както си карам ми светна лампата на акумулатора и почнах да търся сервиз за да ми сменят частите... Обиколих 3 сервиза отказаха ми имали са много работа... Тръгнах към 4-ти сервиз стигнах до сервиза и там ми изгасна колата.. И повече не запали... И казах на майстора че не пали и той ми каза щом е така положението ще ми го направи генератора.... Така че колега ако нямаш здрав акумулатор по-добре да те дърпат до сервиза...

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 07 фев 2012 17:19

Бе вие луди ли сте, какво теглене в този сняг! Карай и се не бой!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 07 фев 2012 21:19

Само внимавай на завойте че волана става мнооого тежък без хидравликата :wink: Иначе няма проблеми да караш няколко километра без него !

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Вто 07 фев 2012 21:58

Водната помпа е на ангренажа-карай смело!

Потребителски аватар
BruDoNe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BruDoNe » Вто 07 фев 2012 22:36

На моя пасат от отлагане на смяна на ролка .. преди 1 седмица блокира ролката на пистовия ремак и като се скъса бутна ремъка на климатика .. дано като се е скъсал да не е направил друга беля при теб :)

bojilov11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bojilov11 » Сря 08 фев 2012 17:55

Колеги,проблемът е решен,закарах колата на собствен ход до сервиза. За късането на ремъка е виновна една от обтяжните ролки,които са 2. Едната е прикрепена към механизъм с амортисьорче,при мен точно тя беше дефектирала,като при клатенето и,преди да блокира е закачала и пластмасовия маркуч,който отива към турбината,не е успяла да го протрие,но е наранен. Целият механизъм с ролката и амортисьора струва около 160лв (Ина),но ако амортисьора е здрав (като при мен) има вариант да се смени само ролката. Тя струва около 60лв. Сменихме и другата обтяжна ролка,която също струваше около 60лв. След завършване на процедурите и палене на колата,веднага ми направи впечатление липсата на дразнещото стържене откъм пистовия ремък. Надявам се занапред да не се появят проблеми. Благодаря на всички за отговорите. Поздрави!

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Сря 08 фев 2012 18:08

И на ман това амортисьорче ми трака от много време, като питах майстора ми, каза да карам така че не е фатално толкова много, ама дано да не стане някой проблем че не съм сменял ремък изобщо от както купих колата!

bojilov11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bojilov11 » Сря 08 фев 2012 19:00

Амортисьорчето едва ли може да създаде сериозен проблем,неприятен е звука ако има луфт на захващащия го болт. Иначе е добре да смениш пистовия ремък,както и да прегледаш ролките,за да не стане като мен,да го скъсаш в движение и да се наложи да разчиташ на първия срещнат майстор.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Сря 08 фев 2012 20:29

Питал съм дали може да се смени амотесьорчето ама само то не става май вървяло направо с тая ролка.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 08 фев 2012 20:33

bojilov11 написа:Колеги,проблемът е решен,закарах колата на собствен ход до сервиза. ....

Колко струва ремъка колега?

Потребителски аватар
bobo_simeonov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobo_simeonov » Сря 08 фев 2012 20:37

колега от 15 до 30лв струва ремъка

Върни се в “Дизелови агрегати”