Жена ми взе колата за един ден и съответно е за ремонт. Минала през локва , малко след това светнала лампата за еърбеците и коланите , малко след това лампата за ASR също светва, после светва лампата за акумулатора . Гаси колата , пали я наново , остава да свети само лампата за еърбека. Качвам се аз тръгвам да карам след 100 метра светва лампата за акумулатора . Спрях и го замерих , беше на 12,3 волта , явно алтернатора не зареждаше вече. Тръгнах обратно към вкъщи и по пътя ми изгоряха двата фара - късите едновременно . (Преди две години една зима пак така на веднъж ми изгоряха двете крушки , смених и никакъв проблем до вчера.
Свалих релето на генератора -там където са четките (бош 120А ) Четките са добре както и колектора (пръстените му) . Върнах го и го сглобих пак.
Идеи ?
Passat 1.9 TDI PD 2000g AJM Алтернатора , фаровете , айрбега , спряха .
- naiturseniq
- Автомобил: VW Passat 2016
- Двигател: 2000 TDI 150hp
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Алтернатора , фаровете , айрбега , спряха .
Прекъсни тънката синя жичка към алтернатора и я свържи към плюса на акумулатора през лампа 5 вата. Много е вероятно жичката да минава край самия акумулатор и точно там да има снадка. Поне г2 има такава снадка. Лампата трябва да светне. Като запалиш трябва да угасне и да започне да зарежда нормално. Ако не се получи, пробвай с друго реле. Ако пак не се получи, вероятно проблем с диодната плочка и ще трябва да смениш целия алтернатор.
И не е зле да прочетеш правилата и да уточниш дали колата е Кадилак или Мазерати.
И не е зле да прочетеш правилата и да уточниш дали колата е Кадилак или Мазерати.
- naiturseniq
Re: Алтернатора , фаровете , айрбега , спряха .
Passat 1.9 TDI PD 2000g AJM , пише го в профила ми ,но забавих да го упомена. А защо ми изгоряха и датчика за еърбега и фаровете , чудя се каква е причината . Не е като просто а спре динамото . Ще я закарам на майстор . И ще споделя ако има решение , понеже нямам време да се мъча сам а ми трябва колата . Жичкаджия във Варна ?
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Re: Passat 1.9 TDI PD 2000g AJM Алтернатора , фаровете , айрбега , спряха .
Диагностика трябва, да ти пуснат един пълен скан на колата и да се види какво изписва. Според мен е нещо много елементарно.
- naiturseniq
Смених си сам регулатора , сложих пак бош ( странно в три магазина три цени от 50 д0 100 лв в единия дори имаха бош на две цени ...) за 62лв , запалих , замерих -зарежда . Дава 14 V ,смених и крушките които бяха изгорели . Единствено остана да свети чека на еърбега , вероятно или е изгорял датчика или има грешка и трябва да се изчисти. Дано това е бил проблема , а останалото следствие .
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Да, много е вероятно. Сега следи кога ще ти изгори крушка. Ако е твърде скоро, може да има още някое следствие и да го потърсиш по-обстойно. Ако всичко е наред, кажи на жена ти да ЗАОБИКАЛЯ големи локви :)
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Нещо не е наред . Освен ако тая локва е колкот' селски гьол голяма. Трябва да я удавиш яко във вода колата за да направи проблем с алтернатора . Особено па на Пасат. Като знам и де се намира ....
И това изгаряне на крушките едновременно. Нещо прави късо някъде ...Не знам каква може да е причината , като за начало бих погледнал/проверил дали не събира вода в отделението на акумулатора/компа.
И това изгаряне на крушките едновременно. Нещо прави късо някъде ...Не знам каква може да е причината , като за начало бих погледнал/проверил дали не събира вода в отделението на акумулатора/компа.
- naiturseniq
Ами нямам нови поражения ,но преди няколко дена почна нещо да ми примига като паля фарове табло и днес започна да ми светва от време на време пак лампата на генератора .....
Оказа се че пак не зарежда , този път нищо друго не изгоря. Като дам на контакт не светва лапмата , като размърдам буксата се оправя .(Буксата която влиза в регулатора с две сини кабелчета едното е синьо с черно, от там идва плюса). Проблема е че дори да държа буксата така че да е окей , при каране като форсирам силно пак присвятка лампата и изпищява ... колектора или как му се вика там контактните пръстени си бяха окей при смяната . Мисля да намеря такава букса да я сменя първо , докато не е станал пак сериозен проблема.
Или във варна някой майстор който ги чува нещата да я погледне ако знаете .

Или във варна някой майстор който ги чува нещата да я погледне ако знаете .
Последна промяна от naiturseniq на Нед 03 апр 2016 21:22, променено общо 1 път.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
naiturseniq написа: буксата
Предполагам, че имаш предвид буксата на плафона в багажника

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Търси Ицо от Тони кар, ще ти реши проблема със сигурност.
Последна промяна от Spas на Вто 05 апр 2016 11:11, променено общо 1 път.
Причина: Без линкове, моля.
Причина: Без линкове, моля.
- naiturseniq
vanesto написа:Търси Ицо от Тони кар, ще ти реши проблема със сигурност.
Благодаря колега прав беше . Оказа се не добра маса между новия регулатор и динамото (едното болтче не съм го стегнал добре) и два разпоени диода на платката на динамото . Майстора бърз и коректен .
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018

Ицо е голям, не ми е никакъв да му правя реклама, ама по-добър от него във Варна няма.
Върни се в “Дизелови агрегати”