Пасат 1.9 110 к.с. - STOP oldruck motor aus

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
AlexVwPassat
Автомобил:
Двигател:

Пасат 1.9 110 к.с. - STOP oldruck motor aus

Мнениеот AlexVwPassat » Чет 24 мар 2011 21:13

Пасат дизел помпа дюза 1.9 110к.с.
излиза надпис на компютъра oldruck motor aus! стана така след като отворих и затворих кутията на компютърът му без да бутам нищо друго по него нито съм го откачал закачал нищо! и влизам паля и ми излиза тоя надпис STOP oldruck motor aus! + иконката за ASR-a-нестава от копчето да го изключа.Това съобщение излиза като запаля само.Кажете какъв може да е проблема дошло е време за смяна на масло??? ето и снимка. КАК се изчиства ако някои знае МЕрси

И да попитам за другото когато дам на контакт винаги ми изписва тоя надпис какво може да означава това според вас??? BETRIEBS-ANLEITUNG

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Помогнете STOP oldruck motor aus

Мнениеот dobrin » Чет 24 мар 2011 21:54

Означава да спреш двигателя във връзка с налягането на маслото.
Другото е ръководство за експлоатация.

AlexVwPassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AlexVwPassat » Пет 25 мар 2011 17:58

мерси пич :) :beer

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Съб 21 мар 2015 2:12

Да не отварям нова ще питам в тази!Днес купих едно Ауди А4 Б6 1.8Т 163кс 4х4!Всичко по автомобила беше ток,но след изминаването на 200км ми изписа на борда една "лейка" и отдолу надпис ÖLDRUCK!Спрях,угасих автомобила и просто проверих маслото-нивото беше малко под максимума!Така или иначе нямаше какво да направя и реших да продължа,в следващият 100км,докато се прибера нямаше никакви проблеми,като си позволих да "посръчкам" автомобила!Преди час отново се появи същата картинка и пак като угася и след това няма никакви проблеми!Сега разбрах,че автомобила има проблем с налягането на маслото!
След като купих автомобила разбрах,че е сваляна главата,имало е проблем с някаква шайба на колянов вал,била превъртяла някаква шпонка или нещо такова!Главата е шлайфана и е сложена нова гарнитура!Незнам дали това има нещо с въпросното съобщение за налягането,но го споделям!Маслото е ново(сменено от продавача) и по негови думи е 10W-40 на BMW!Някои ако има предположения,нека ги сподели,за да започвам да търся проблема!

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Съб 21 мар 2015 9:36

Надписа означава "налягане на маслото".
Това е сигнал за проблем с минималното налягане на маслото, което в движение (над 2000мин-1) трябва да е над определена стойност ( около 1-2 Bar в зависимост от типа двигател). Аз бих започнал проверките и ремонта със пробна смяна на датчика и после пробна смяна на маслото с филтъра :th_up . Даже зависи какво доверие имаш на продавача, може би с маслото трябва да се започне ...

Иха-а, колега каква кирка ползваш, как изкопа тази древна тема :mhihi .

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Съб 21 мар 2015 13:23

Ами мисля че мога да му имам доверие,че маслото е сменяно!Не може ли този датчик за налягането да премери дали работи или не или трябва смяна?И как се мери налягането,за да се види дали е в норми?

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Съб 21 мар 2015 14:31

Ако занесеш колата в сервиз, и то не от тези от типа "в съседския гараж", сигурно ще имат начин да измерят налягането. Но едва ли ще ти излезе по-евтино от профилактична смяна на датчика :th_up .

Върни се в “Дизелови агрегати”