Сеат Толедо AHF 110к.с. въпрос за турбо VNT15
Сеат Толедо AHF 110к.с. въпрос за турбо VNT15
Здравейте.Става дума за Сеат Толедо с двигател AHF 110к.с.Та онзи ден свалям турбото за чистене на геометрията и ми направи впечатление че охлюва на студената част ми се вижда много малък и поглеждам какво пише на турбото и там пише GT15.Та въпросът ми е следния.Тези GT15 не са ли за 90 к.с а за 110к.с не трябва ли да са GT17 (GT1749v).Ще съм много благодарен на някои от знаещите да вземе участие защото като го разглобих да чистя геометрията оста имаше доста голям луфт и за това трябва да съм подготвен защото не знам до кога ще изкара това.
Re: Въпрос за турбо VNT15
Старата версия е VNT15 ( 9 лопатки на геометрията ) а по-новата е GT1749V ( 11 лопатки ) и двата модела се ползват на 110-ките и 90к. ( само тези с код на мотора ALH ) и 101к и 116-ките на тези със помпа-дюза мотор
Колеги едно вапросче:
Одеве гледах едно турбо gt1749V за пасатора, че моето умря.Турбото още е на колата която е англичанка, няма аксиален луфт а само малък радиален.Обаче при яки форсажи на място като сложа белия парцал има много малки не капки а пръски масло и се образува омазняване по ръбъ на охлюва а вътре в него не усещам нищо преди това подсуших хубаво и махнах тръбата от филтъра
Вие какво ще кажете дали си заслужава,като се има в предвид че е турбо втора ръка
Одеве гледах едно турбо gt1749V за пасатора, че моето умря.Турбото още е на колата която е англичанка, няма аксиален луфт а само малък радиален.Обаче при яки форсажи на място като сложа белия парцал има много малки не капки а пръски масло и се образува омазняване по ръбъ на охлюва а вътре в него не усещам нищо преди това подсуших хубаво и махнах тръбата от филтъра
Вие какво ще кажете дали си заслужава,като се има в предвид че е турбо втора ръка
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
зависи на колко хил мили е колата и колко пари ти искат
Върни се в “Дизелови агрегати”