Passat b5 1.9 TDI AFN 1997 мигащ индикатор на подгряването
-
- Автомобил: vw passat b8 4 motion 190 hp
- Двигател: DFC 2015
Passat b5 1.9 TDI AFN 1997 мигащ индикатор на подгряването
Здравейте колеги, помогнете да разреша следния проблем. Миналата зима при палене на студен двигател (без никакви проблеми със запалването), след около 20 сек. започна да мига индикаторната лампа на подгряващите свещи. Ходих на сервиз, закачихме я на комп., като се съмняваха за машинка на педала на спирачките, но показа други грешки с реле на свещите и др.. Изтриха грешките и всичко си беше ок, но след около месец отново при палене на студено индикатора отново светна. Отидох отново в сервиза и ми казаха, че грешките са същите и ме посъветваха да проверя и сменя изгорели подгряващи свещи и да си замеря акумулатора. Замерихме акумулатора с товарна вилка 10.4 V, което било перфектно за тригодишен акумулатор. Имах 2 изгорели свещи и смених четирите с "Бош". Отидох отново в сервиза, изтриха грешките и до сега никакви проблеми. Днес при палене на студен мотор и външна температура 1 градус, запалих от раз без никакъв проблем, но след 20 сек. индикатора започна отново да мига. Отидох в сервиза за да видим какви грешки са се записали и ще пробвам да ги приложа със снимка. Ако някой се е сблъскал с подобен проблем, моля да помага.
-
Re: мигащ индикатор на подгряването
Извинявам се предварително за завъртяната снимка. Момчето от сервиза се съмнява, че проблема е в последните две грешки, защото първата е от по-голямото предварение на помпата ми, втората и третата са от това, че съм си свалял акумулатора, четвъртата е от това че веднъж ми се случи да не мога да запаля от първи път (просто веднага върнах ключа) и си запалих повторно. Чакам мненията ви.
- HAMELION
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
От предпоследната няма как да е :) Но от последнатаможе провериго
- ch5393ah
- Автомобил:
- Двигател:
Има много писано! Търси с търсачката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега виж си реле 109.При нас така се получи на пасатa,които е по стария от теб модел със код на мотора 1Z.Предполагам и при тебе го има това реле.Ако можеш намери едно реле за проба,ако не разглобяваш го и гледаш как са спойките,ако не разбираш от спойки дай да го погледне човек,които има предства от спойки ,защото може и да има проблемни такива но да не ги забележиш.Успех.
-
А някой знае ли къде се намира това реле? Относно многото писано по този проблем - доста съм се ровил в нета преди да пусна темата, но нищо конкретно с моя случай. При почти всички грешката е стоп машинка и след смяната и нещата им се оправят.
-

-
- Автомобил:
- Двигател:
кой сервиз в Стара Загора посещаваш колега / колежке ?
-

-
Колеги, моля помагайте, миналата събота извадих всяко едно реле и отново го върнах на мястото му. Говоря за тези под кормилната рейка и тези в кутията на компютъра с идеята ако има лош контакт в буксите да се оправи. След като преди това бяха изчистени всички грешки запалих без проблем и за моя радост индикатора на подгрева не мигаше. На следващата сутрин пак запалих на студен мотор и отново радост - индикатора вече не мига. Ходих до един магазин и като излязох от него запалих и след около 30 сек. шибаната лампичка отново започна да мига
, защо след като колата беше топла и подгряване в този случай няма. Прилагам няколко снимки на релето което си мисля, че е J52 за подгряващите свещи, намира се в кутията на борд компютъра до предпазител 80 А номер 219. Ако някой знае нещо по проблема ми нека да помага: това ли е релето, проблем с кабелите ли имам, че записва тези грешки със слабото напрежение 

Последна промяна от reni2004 на Вто 14 яну 2014 20:27, променено общо 1 път.
Върни се в “Дизелови агрегати”