Прекъсване GOLF 5 1.9 TDI 105 коня.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ru.rang
Автомобил:
Двигател:

Прекъсване GOLF 5 1.9 TDI 105 коня.

Мнениеот ru.rang » Съб 14 мар 2020 18:21

Здравейте,
Имам следния проблем на автомобил нов внос ( лично съм си го внесъл на платформа) с доказан пробег!
Дойде колата обслужих я - Масло, ролки ремъци и всички филтри!
Проблема е ще м/у 80 и 120 километра на особенно на баир колата прекъсва леко .... ако съм на 4-та по не се усеща защото е в обороти сложа ли 5-та почва да прекъсва.
Сед като се набере всичко се оправя на 120 км/ч няма никакво тресене на 140 пак се усеща. Най-вече се усеща на м/у 1500 и 2500 на 5-та скорост.
Сложих добавка bardahl минах си 350 км на ръчка и в обороти от време на време ... но пак си стои.
Искам да пдочертая нещо че от Юли месец 2018 до сега колата е минала 6000км - ако е от значение.
Ходих в Дизел-Русе - Сервиз за дизелови горивни системи и там ми казаха, цена от 300 лева за вадене, чистене + някакви уплътнения.Но не са сигурни дали е това... казват, че може да е и от хидравлични повдигачи.
Моля за съвет ако някой се е сбъсквал с подобен проблем и да ми каже от къде да започна..... защото 300 лева не са малко, а може и да не се оправи от това......
Поздрави и очаквам вишите мнения, все пак това е може би най-популярния мотор тук :)

Последна промяна от radotom на Съб 14 мар 2020 18:47, променено общо 1 път.
Причина: Коригирано заглавие и преместено в правилния раздел

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Re: Прекъсване GOLF 5 1.9 TDI 105 коня.

Мнениеот Водния дух1 » Съб 14 мар 2020 19:29

Да правиш дизел в Русе?- недей...Четеш тук във форума и си избираш сервиз/майстор в друг град . Аз ходих веднъж на 200км,после на 100км .И от двата майстора съм много доволен .И като имаш в предвид ,че моя мотор е най-простия ТДИ. Тук нашите почнаха с дебитомер,после ако не е той друго...По-добре 20лт.гориво и газ ...

Потребителски аватар
ru.rang
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ru.rang » Съб 14 мар 2020 19:38

Нямам тази възможст тъй като работя 5 дни в седмицата ..... просто няма как да ида някъде да оставя колата защото после не мога да се прибера или пък да взимам ден е изключено.

Потребителски аватар
ru.rang
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ru.rang » Сря 18 мар 2020 19:48

туй като виждам, че тоз форум е полу-умрял и никой не пише,
Аз пък ще си напиша как се оправи проблема.
Оказа се уплътнения на дюзите + разхлабени болтове на дюзите от там е взимала въздх...
Също така някакви тапи на мслени... но не разбрах какви. Както и да е колата е ок :)

Върни се в “Дизелови агрегати”