Проблем с инсталация VW Polo 1.9 SDI 99г.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
lz3zm
Автомобил:
Двигател:

Проблем с инсталация VW Polo 1.9 SDI 99г.

Мнениеот lz3zm » Вто 25 сеп 2012 8:42

Притежавам Поло 99г. 1,9 SDI, с мотор AGD.Още с купуването на колата забелязах, че лампата в купето не свети,лампата в багажника, на OBD буксата ми липсва 12V на пин 16 и при палене стрелките на километража и оборотомера ми трепкат и тогава се установяват в първоначално положение.
След доста ровене и след инсталиране на ELSAWIN, забелязах,че на схемата всичките взимат 12V от шина 30.
На релейния блок най отдолу има 3-пина с гайки, като на 1 и 2-ри от предпазител на акумулатора идва напрежение за въпросната шина 30.От там с червен на цвят проводник,
се изпраща към предпазител и след него се разкланя за въпросните консуматори, а това на схемата е обозначено като "Positiv(+) connection-1-(30a),in interior wiring harness".
Обикновено при VW обединяват или на някой блок модул или на някоя букса.
Въпроса ми е, знаели някой къде може да са обединени за да проследя и видя къде се губи въпросното захранване?
На прикачената схема въпросното обединение е обозначено като B111.
Моля Ви за смислени отговори!
Прикачени файлове
Polo1.9SDI.pdf
(274.6 KиБ) Свален 106 пъти

Todi
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с инсталация VW Polo 1.9 SDI 99г.

Мнениеот Todi » Сря 13 май 2015 14:37

След много ровене в инсталацията на мойто поло и след смяна на компютъра се оказа,че и аз имам същият проблен.Разликата при мен е,че подгряването не ми свети .Часовника ,както и малкият километраж се нулират при всяко гасене на двигатела.
Някой ако има предположения,нека ги сподели!

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Чет 14 май 2015 9:48

В ЕЛСА-та по всички задания който ти иска, доста точно е дадено кое къде отива и с цвят и номер и име. Огледай пак внимателно кое от къде идва и къде отива. При моето Поло което е с AEF несъм имал разминаване в това което съм гледал, въпреки че нямам толкова кабели като при SDI-тата.

Todi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Todi » Чет 14 май 2015 12:16

Благодаря колега за отговора!
Некадърниците в сервиза са ми изгорили пр.№11 като са я тествали и са го оставили така.Сега аномалиите изчезнаха и всичко е ОК. :beer :beer :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”