Колеги, проблема е следния. Когато колата е карана в града дори малко, примерно 2 часа и започва да изпушва син пушек при рязко натискане на газта и при смяна на предавките. При бабешко каране и при работа на място не пуши. Забелязвам, че като я смачкам извън града пуши до към първия, втория километър и спира пушенето, сякаш никога не го е имало. Спирам, тругвам, пушене няма. И пак връщам се в града, карам няколко киломера и пак при рязко тръгване пушек. За 1000 км маслото по щеката намля с 2 мм. Клапана за картерните газове съм го извел. АГР-а е със спрян вакум. Въпроса ми е от кое е по вероятно да е проблема турбо или сегменти.
П.С. колата набира нормално, по турбото, маркучите и кулера няма омасляване.
Голф 4 ALH проблем с турбо или сегменти - помогнете
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Re: Голф 4 ALH проблем с турбо или сегменти - помогнете
При мен е същото.Колегите от форума ме посъветваха да започна с PCV клапана ,който на моя мотор се подменя лесно,но на твоя не знам как става това.Следващата стъпка е подмяна на маслообирачите.Това е при здрава турбина естествено.Чак ако тези интервенции не дадат резултат,тогава мисли за сегменти.Започни от най-евтините и не чак толкова трудоемки неща.Аз мисля да сменя маслообирачите например когато сменям ангр.ремък щото така и така ще се отваря капака.
Забравих да спомена,че аз съм с тд мотор,но и аз съм така -като я карам извън града сякаш се издухва и не пуши-като вляза в града и като поработи на тихи обороти икато изрежа мотора започват сините димилки и неприятния мирис.При мен също има загуба на масло ,затова вече карам с евтино и не ми дреме.Ще следя темата .
Забравих да спомена,че аз съм с тд мотор,но и аз съм така -като я карам извън града сякаш се издухва и не пуши-като вляза в града и като поработи на тихи обороти икато изрежа мотора започват сините димилки и неприятния мирис.При мен също има загуба на масло ,затова вече карам с евтино и не ми дреме.Ще следя темата .
- viruses79
- Автомобил: Golf 4 1.9tdi
- Двигател: ALH
Кои маслообирачи имаш впредвид?
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
според мен започни с проверка на турбото този мотор трябва да е минал доста километри за да е за сегменти,духа ли от щеката ?
- viruses79
- Автомобил: Golf 4 1.9tdi
- Двигател: ALH
Духа, но в рамките на допустимото според мен. По скоро се опитвам да разбера при тези симптоми дали е възможно да е от сегменти. Не трябва ли тогава да пуши постоянно?
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Какво означава "няма омасляване по турбопътищата"
, има ли чак пък такова турбо, да не пуска хич
.
Може и налягане на цилиндрите да се измери, ако маслообиращите сегменти са си отишли, сигурно и на другите ще им личи.

Може и налягане на цилиндрите да се измери, ако маслообиращите сегменти са си отишли, сигурно и на другите ще им личи.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
според мен по-вероятно турбото да е проблема обикновено то духа и изпуска повече масълце към двигателя при повечко натискане виж тази тема http://new.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=441829&start=15
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Имам на предвид маслообирачите на клапаните .Но щом не го знаеш по-добре на майстор.
Върни се в “Дизелови агрегати”