Golf 4 1,9 tdi 110 к.с. проблем със скоростите и съединителя
Golf 4 1,9 tdi 110 к.с. проблем със скоростите и съединителя
Здравейте : ) Имам Golf 4 1998 година с мотор ahf 110 коня . Проблемът ми е следния бях дал колата на един приятел за няколко дни защото неговата е на ремонт върна ми е покарах е около 5/10 километра и е оставих пред блока докато е карах на 2-ра пребоксува 1-2 пъти но нищо по особено оставие е пред блока за около 3-4 часа и когато се качих да е карам не можа да запали когато завъртиш ключа все едно не си натиснал съединителя и колата започва да глъхне изключих я едвам едвам изключи от 1-ва с много зор ,след което опитах с при натиснат съединител да включа на другите скорости но не влизат направих 2-но амбриране и пак не влизат излезнах натиснах колата по предния капак и пак опитах при изключен двигател да проверя скоростите влезноха всички без 2-ра опитах се да я запаля но пак същото колата се държи все едно няма съедините обадих му се и го попитах дъли е правила някакви проблеми при него но той ми каза че нищо не е правила освен че 1-те дни 1-ва влизала малко по трудно . Та въпроса ми е следния възможно ли е да е някоя от 2-те помпи или да се подготвам за по солиден ремонт от сорта на съединител или скоростна кутия . Ако някой може да помогне с мнение благодаря предварително : )
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1.9 TDI
Re: Golf 4 1,9 tdi 110 к.с. проблем със скоростите и съедини
Братко като прочетох мнението ти направо се хванах за главата аз за това имам една приказка която знам от баща ми "Кола и жена не се дават никога" . Според мен дай боже да е помпа, иначе логиката би била съединителя да отделя много високо, а в случая той въобще не успява да си върши функциите.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Като начало виж горната помпа, включи на 1 и виж на стартер да ли ще потегли. Старата ми 3 тди изрони шлиците на притискателя и имаше счупени пружини(никога не съм въртял гуми). Случи се на кръстовище на 2 скорост, просто не можа да влезне никаква скорост. Но ти си с демферен маховик и ще олекнеш бая пари. Преди време имах едно пунто и като го дадох на приятел за една седмица и олекнах с 600 лв. От тогава и на брат ми не си давам колата.
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1.9 TDI
От къде си колега?
ПС: Колега ако се наложи смяна на съединител драсни на лично имам нещо на в предвид.
ПС: Колега ако се наложи смяна на съединител драсни на лично имам нещо на в предвид.
Първо мерси за мненията прави сте относно даването на кола ситуацията се получава малко направи добро изяш л*йно . Когато се опитам да запаля на 1-ва колата започва да глъхне и да се тресе давам газ но нищо не се променя , чувал съм че някой коли имат някаква защита която не позволява колата да запали ако не е натиснат съединителя не съм сигурен дъли може да е от това . Педала на съединителя не е омекнал и има някакво налягане в него поразпитах не работа и ми казаха че може да е долната помпа която се намирала в самия съединител . Утре ще говоря с един майстор да видим кога ще може да и хвърли едно око и да даде по обективно мнение , и да стискаме палци да е нещо по маловажно и други приятели казаха че ако е нещо по сериозно от сорта на демферен маховик ще излезне доста солено и ремонта ще започне от 600+ . от Асеновград съм BobyM и ако се наложи смяна на съединител ще ти пиша на лс : ) Благодаря за мненията отново и ще пиша като имам по начетна информация : )
Благодаря за мненията , днес говорих с един майстор когато му обесних и му казах че самия педал има налягане ми каза че може да е маховика но нищо не било сигурно докато не се погледне по обстойно и чак тогава може да се види какво е обясни ми че има съвместими съединители от който ще излезне по евтино от колкото да оправям моя демферен сега в понеделник ще е издърпам до един сервиз да ми е погледнат и да се види какво е що е . От Асеновград съм и ако се наложи смяна на съединителя ще ти пиша на ЛС BobyM , но още се надявам да излезне нещо дребно , най кофти от цялата ситуация е че работата се получи направи добро изяш л*йно :D :D
Върни се в “Дизелови агрегати”