Г4 AHF смяна на скоростна кутия с 6-ст. възможно ли е ?
- Zvezdata TDI
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 98
Г4 AHF смяна на скоростна кутия с 6-ст. възможно ли е ?
Здравейте колеги имам ваъпрос след като онзи ден скоростната кутия на голфчето се предаде та искам да попитам колата е голф 4 1,9 тди 110 конски сили АХФ мотора та и безтуи трябва да се купува кутия дали е възможно да сложа 6 степенна и имали нещо друго което трябва да се променя за да стане мерси предварително
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Смяна на скоростна кутия възможно ли е ?
Невъзможни неща принципно няма при колите. Само че има такива, които не си струват 

- Zvezdata TDI
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 98
В какъв смисъл колега имаш предвид че трябват много средства или?
- hip-hopotam
- Автомобил:
- Двигател:
Комплект съединител+маховик на 5 степенната и комплекта на 6 степенната са коренно различни.6степенната е с лагер-помпа,има разлика в полуоските,жилата за скоростите са различни и много други дребни детайли.Това са просто най-главните който се сещам.
Не е невъзможно като цяло,виждал съм такава присадка в голф 3,дето пък е съвсем различно.
Има някакви МНОГО редки варианти на 6 степенни скоростни кутии който са с корпуса на 5 степенна,но варианта да намериш е минимален и цената няма да е хубава,чувал съм за такава на Туран а съм виждал на живо такава в ГОЛФ 5 105 коня мисля че беше.
Има една 5 степенна скоростна кутия която мисля,че по код беше ASD но не мога да кажа със сигурност,която е по-дълга.Със нея може да се подминава 200.Докато със масовите 5 степенни на 180-190 няма повече обороти.
Не е невъзможно като цяло,виждал съм такава присадка в голф 3,дето пък е съвсем различно.
Има някакви МНОГО редки варианти на 6 степенни скоростни кутии който са с корпуса на 5 степенна,но варианта да намериш е минимален и цената няма да е хубава,чувал съм за такава на Туран а съм виждал на живо такава в ГОЛФ 5 105 коня мисля че беше.
Има една 5 степенна скоростна кутия която мисля,че по код беше ASD но не мога да кажа със сигурност,която е по-дълга.Със нея може да се подминава 200.Докато със масовите 5 степенни на 180-190 няма повече обороти.
Върни се в “Дизелови агрегати”