Golf 4 1.9 TDI/AHF пуши когато си иска

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
djivogalaxy
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател:

Golf 4 1.9 TDI/AHF пуши когато си иска

Мнениеот djivogalaxy » Нед 20 сеп 2015 8:53

Здравейте,колеги.Преди няколко месеца се сдобих с въпросния голф ahf 110 автомат.Първия месец го карах без да има проблеми,но в един слънчев ден колата взе да пропушва бяло-сивкав,бял или подобен на тях цвят,който немога точно да определя.Закарах я да я обслужват и да видят от какво е.Сениха ремъци,ролки,обтегачи,филтри,масла-а бе всичко.Взех я няма проблем.Работи по-тихо,не пуши.След три дни паля и отново се появиха Колумбиеца и М'глата :D Много пушек.Гася паля при паленето сякаш леко притриса за момент.Тръгвам карам малко и всичко изчезва.После може 5 дни да не пуши изобщо.На шестия пак пушеци.Пак карам пушека спира и те така.Другия проблем е,че след дълго каране извън градско и подаване на рязко газ ми изключва турбината.Закачихме я на комп и показа клапан налягане турбина.Това е онзи прословут клапан N75?Моля помогнете къде да търся проблема.Маслото на колата почти не намалява.Смисъл беше на максимума след 3000 км е малко под него.Незнам вече какво е.Въпроса е,че го прави когато си иска.Маслото е 10/40

BobyM
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHF 1.9 TDI

Re: Golf 4 1.9 TDI/AHF пуши когато си иска

Мнениеот BobyM » Нед 20 сеп 2015 11:59

Колега ти сериозно искаш тази турбина да замине с това 10w40 масло.
Дизелови автомобили се карат с 5w40 и 5в30.
Аз лично имам AHF и го карам с 5w40 от както съм го взел и маслото не е мръдвало.

Потребителски аватар
djivogalaxy
Двигател:

Мнениеот djivogalaxy » Нед 20 сеп 2015 17:46

Колега аз не разбирам чак толкова,но я закарах в сервиз,който се слави с добро име не мислех,че са такива идиоти.Може ли от това да пуши?

G60

Мнениеот G60 » Пон 21 сеп 2015 22:34

Глупости нищо няма да и стане на турбината,ако мотора е PD тогава е задължително да се кара с 5w40 но не заради турбината а заради износване на валовете и дюзите

Потребителски аватар
djivogalaxy
Двигател:

Мнениеот djivogalaxy » Вто 22 сеп 2015 9:22

Ок маслото ясно,но защо ще пуши?Вече трети ден не е пропушила,но вече съм в готовност утре да направи мъгла.

BobyM

Мнениеот BobyM » Вто 22 сеп 2015 14:28

При мен точно на AHF-a се получава при температура между 5-15 градуса пропушване сутрин при 1во палене. При по висока температура нямам такъв проблем.
Относно колегата с мнението за маслото, че няма проблем окей карай си ти с 10w40 но не съветвай хората, че е добре и така нататък тъй като това не е истина ;)

G60

Мнениеот G60 » Вто 22 сеп 2015 16:21

BobyM написа:Относно колегата с мнението за маслото, че няма проблем окей карай си ти с 10w40 но не съветвай хората, че е добре и така нататък тъй като това не е истина ;)

Кое не е истина бе колега?!? Само "Помпа Дюза" и "Комън Рейл" от ТДИ моторите на Фолксваген имат препоръки да се кара с 5w40 и дори производителя препоръчва 5W40 на "Кастрол". Останалите ТДИ мотори нямат такова изискване така ,че ако някой те е излъгал да си купуваш скъпо масло и ти си му повярвал...
На старото ми ТДИ 1Z съм навъртял за 2.5 години към 100 000 км с масло 15/40 и проблем с мотор и турбина не съм имал icon_idea

BobyM

Мнениеот BobyM » Вто 22 сеп 2015 17:22

Ще ме прощаваш но 1З не беше ли с обикновенно турбо? Тук говориме за коли с променлива геометрия която се зацапва повече от тея гъсти масла. Но все тая не искам да споря мога да ти кажа, че цената за мен е еднаква или с много малка разлика, че да си унищожавам турбото ;)

Потребителски аватар
djivogalaxy
Двигател:

Мнениеот djivogalaxy » Вто 22 сеп 2015 18:25

Проблема с маслото ще го реша много лесно.Не е фатално пак да го сменя с 5/40,но въпроса е,че не го прави когато е студено.Случва се и на 35 градуса при студен и при загрял двигател.

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Вто 22 сеп 2015 19:49

Може да не е H75 виновника за забиването.Постни грешката тук и ще ти кажат със сигурност.Замислял ли си се за чистене на EGR и всмукателен колектор?А относно маслото,мисля че има и 10W40 което отговаря на 505.00.Аз лично предпочитам 5W40,но климата в България позволява и 10W40,което също може да е пълна синтетика.Важното за маслото е:
1.Да е истинско,а не евтин ментак
2.Да се сменя по-честичко(аз го сменявам на 7000)

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Вто 22 сеп 2015 20:34

Много глупости се пишат отдавна във форума,сега и в тази тема! :thumb_down

Колега потърси помощ,където трябва.Потърси Иво - Ифидик,майстор от Варна.
Ако имаш желание,ще намериш много информация.
А иначе карам моя AHF 80 000 с масло 10х40 и работи и пее,но не ми се спори...отново :mhihi

Потребителски аватар
djivogalaxy
Двигател:

Мнениеот djivogalaxy » Вто 22 сеп 2015 23:30

Аз не съм писал темата с цел някой да се кара с някого.Просто исках да получа малко инфо от хора поне малко по-компетентни от мен,защото съм имал и други проблеми с други автомобили,но това е временно явление,което ту го има ту го няма.ЕГР ми е затапен.
Посъветвах се с човек от представителство на ФВ,който ми каза,че в случая не е никакъв проблем да карам с 10/40,но както каза колегата по-горе трябва да се сменя на не повече от 7000-8000км.Но относно моя проблем и той остана много зачуден.Утре пак ще я закача на компа,за да кажа с точност каква е грешката.Не мислех,че никой не се е сблъсквал с такъв проблем.Иначе колата си пали на половин оборот на стартера било то топла и студена.Немога да преценя дали мирише на масло или на сурова нафта или и на 2-те заедно.Обичам сам да отстранявам проблемите по колата.Имах Лагуна 2,която беше с заминала турбина.С няколко ключа,2 кутии цигари и хубава музика си смених сам турбото и изчистих всички турбо пътища плюс куулера и то пред блока на паркинга.Тъп и упорит съм!Не ми пречи да я закарам на Ифидик.Гарантирам,че той ще я направи.Просто аз искам да разбера за какво иде реч и чак тогава ако немога да се справя да търся помощ.

Потребителски аватар
djivogalaxy
Двигател:

Мнениеот djivogalaxy » Сря 23 сеп 2015 12:59

Току що пътувах от Търговище за Варна и на два пъти на магистралата ми изключи турбото.Въпроса е,че дори не ми светва чека след като изключи.Спирам гася паля и всичко е ок.Когато паля обаче пуши и тресе мама й.След като тръгна не виждам пушек вече,защото може би се движа,но най-вероятно си пуши.Малко по-късно ще отида да я закачат и да направим тест в движение да видим какво ще даде,но акъла не ми стига от къде ще идва това пушене от време на време.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Сря 23 сеп 2015 13:02

Влиза в авариен режим, колега. Не очаквай да ти светне лампа. Проблема ти явно е в турбото или управлението му. Съветвам те да отидеш при Ифидик, докато не си го счупил.

Потребителски аватар
djivogalaxy
Двигател:

Мнениеот djivogalaxy » Сря 23 сеп 2015 13:25

Можеш ли да ми кажеш къде точно се намира?Направо да отида да го видя и да питам кога да му я карам

Върни се в “Дизелови агрегати”