Polo Classic 2002 дизел AGP - засмуква въздух в гор. с-ма

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
vir
Автомобил:
Двигател:

Polo Classic 2002 дизел AGP - засмуква въздух в гор. с-ма

Мнениеот vir » Пон 07 сеп 2015 8:56

Здравейте,

от известно време (месец) имам следния проблем - отнякъде влиза въздух в горивната система. И то не просто влиза, ами горивния филтър остава на сухо и ... оттам няма мърдане (допълвам го от бутилка, колкото да запали, и след малко пак е сух).

Проверил съм цялата система (няма течове никъде), отворих и сондата (съответно олях порядъчно с нафта, и се надявам до зимата да се измирише, че надали ще мога да карам на отворени прозорци :) ).

Горивният филтър е сменен. Тръбата за обратното гориво ще й сменя двата О-пръстена, които уплътняват връзката й с филтъра, ама мисля, че не е отттам - изглеждат ОК.

Визуално сондата е ОК, обаче има ли възможност да е спукана, и да не го виждам, и оттам да смуче въздух?

Питам, защото май на пълен резервоар не ми засмуква въздух (от известно време тествам на пълен резервоар и изглежда ОК). Някъде от средата надолу започва да прави проблеми.

Някой да е имал подобни проблеми със сондата?

Мерси предварително

vir
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo Classic 2002 дизел AGP - засмуква въздух в гор. с-м

Мнениеот vir » Пон 14 сеп 2015 15:11

никакви идеи?

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пон 14 сеп 2015 15:14

Вземи си един възвратен клапан и го монтирай преди филтъра. Поне филтъра няма да ти се изпразва.

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Пон 14 сеп 2015 16:43

Колегата е прав. Имах същия проблем - сутрин въртях на стартера като изоглавен...........Посъветваха ме тук във форума да сложа възвратен клапан преди филтъра - и всичко се оправи. В помпата има съчма да не се връща горивото и понякога засяда и пуска обратно горивото в резервоара. По добре е да не пипаш съчмата в помпата - само ще си даваш парите по майстори - купи си възвратен клапан/пак със съчма/ , и го монтирай на маркуча преди филтъра. Успех.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 14 сеп 2015 17:33

Има и други начини, но aко ще е с възвратен клапан, по-добре бензинов клапан за газова уредва, вързан към контакта.

Потребителски аватар
edmunddo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот edmunddo » Пет 18 сеп 2015 19:59

Колега,по принцип колата ти трябва да си има възвратен клапан оригинално-моята има,но проблема ти не е от там.При мен се случи същото след втората смяна на горивен филтър.Първия като купих колата сложих MANN и никакви грижи втория FIAM на сутринта малко зор работата въпреки,че имам и подкачваща помпа.Оказа се лоша отливка на филтъра и точно това клапанче на обратната нафта не уплътняваше добре.Смених му опръстенчета,после направо смених клапанчето ама не стана.Накрая имаше смяна на филтъра с такъв от голф 2 без клапан за подгрев и вързване директно на маркучите на обратната нафта и всичко свърши.Чак в последствие разбрах,че при тези филтри има случаи с лоши отливки

Върни се в “Дизелови агрегати”