Passat B5 1.9 TDI 110 98г. поставяне и свързване на Boost-метър
- AgressioN
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Passat B5 1.9 TDI 110 98г. поставяне и свързване на Boost-метър
Колеги здравейте. Бихте ли могли да ми обясните по какъв начин да свържа буста ,от къде да взема вакуум ставали от актуатора или не.Нямам вакум маркуч който влиза в компютара. С външен мап сензор съм. Питам за да знам мога ли да прескоча дупченето на тръбата на която е закачен мап сензора.Ако има някакви снимки.Също така от къде да провра самият вакум маркуч.Благодаря ви много предварително.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Passat B5 1.9 TDI 110 98г. поставяне и свързване на Boost-метър
То там дето трябва да го вържеш няма вакуум , ама карай...
Иначе не съм го правил това упражнение. Според мен има няколко варианта , като най-добър е да се пробие отвор в смук.колектор ( има едно много подходящо място) , след това резба и да се навие щуцер. А самото маркуче да се прекара покрай кабелите на компа ли....
Иначе не съм го правил това упражнение. Според мен има няколко варианта , като най-добър е да се пробие отвор в смук.колектор ( има едно много подходящо място) , след това резба и да се навие щуцер. А самото маркуче да се прекара покрай кабелите на компа ли....
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Няма Б5 ТДИ без такъв
- AgressioN
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
hvp800 написа:Имаш ли ЕГР ?
Да има ЕГР не е затапен. Какво имаш предвид?
samo_pechka написа:То там дето трябва да го вържеш няма вакууум , ама карай...
Къде по точно трябва да се направи дупка?
Дайте нещо снимков материал или нещо друго задание мога да добият представа както аз, така и някой друг, който се чуди.
Ако държиш на ЕГР-а ще трябва да пробиваш всмукателния колектор, не е сложно, но е препоръчително да се свали колектора, за да не попаднат стружки в двигателя.
Ако махнеш ЕГР-а ( тези мотори нямат клапа за меко гасене ) можеш да си вземеш т.нар. рейс пайп с извод за буустметър , и направо да вържеш уреда. Не забравяй рестриктора на маркучите, че много трака уреда при дизела.
Ако махнеш ЕГР-а ( тези мотори нямат клапа за меко гасене ) можеш да си вземеш т.нар. рейс пайп с извод за буустметър , и направо да вържеш уреда. Не забравяй рестриктора на маркучите, че много трака уреда при дизела.
Върни се в “Дизелови агрегати”