Passat B5 1.9 TDI 110 к.с- проблем при палене и теч на масло
Passat B5 1.9 TDI 110 к.с- проблем при палене и теч на масло
Здравейте, колеги. Няколко проблема на пасата се обадиха на един път и се виждам в чудо. Първия е че от някъде ми тече масло и за по малко от денонощие цялото масло е заминало, на щеката няма никой а там където беше паркирана колата има ясни следи от масло. Лошото е, че съм във Варна а след 3 дни ми предстои пребиране към София. Утре ще залягам под колата да видя евентуално от къде тече. Днес карах колата и не съм имал проблеми от към прегряване , температурата стига 90 градуса и няма никакви индикации за нередност, не е и много шумна. Двигателя е 1.9 ТДИ 110к.с. Според вас нормално ли е предвид липсата на масло, температурата да седи в нормалните стойности и какъв би бил резултатът ако я карам до София в това състояние? Втория проблем който имам е със запалването, от 2 дена , колата не пали от първия път, ами от 2рия или третия, а днес в края на деня не иска въобще да запали с ключа, наложи се да бутнем и по стара схема на 2ра запали от воле. Сега съм я спрял на един наклон, за да може утре да запаля и да видя на канал. Някакви идеи какъв може да е проблема?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B5 1.9 TDI 110 к.с- проблем при палене и теч на м
Колега голям смелчага си да караш колата без масло , поне и налей до макс и тогава тръгвай за софия , пък там вече на майстор.
-
- Автомобил:
- Двигател:
По-добре да я погледне някой във Варна,че до София да не стане беля

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Щом без да работи мотора тече масло- картера е фира или пробката е незатегната добре.
След като махнах кората на двигателя, видях че връзката за омасляването натурбината, някак е успяла да се изкара и разкачи от капака на двигателя и явно оттам е изтекло маслото - по време на движение, а в последствие на място се е стичало каквото се е насъбрало по частите на колата. В момента я карам доста икономично , около 1800-2200 оборота и не товаря много турбината. Обаче проблема със стартера продължава и колата не пали. Замерих акумолатора - 12.85, което е ок. Знаете ли къде се намира бушона за стартера да го видя и той дали е наред? Възможно ли е тече на маслото , някак да е проникнали масло в стартера и да е повлияло на запалването?
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC

1. Колега, остави турбото, но ти ще си умъртвиш двигателя. Докато не си оправиш теча и да долееш масло, въобще не тръгвай на никъде!
2. Стартера не пали ?? Този въпрос е маловажен, в сравнение с първия, но уточни - върти бавно и не може да запали, или върти нормално но въпреки това не пали, или върти със звук като прахосмукачка, но не завърта самия ДВГ?? Последното може да е заради влязло масло.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Това 12,85 на запален двигател, или не? Консуматори имаше ли като мери? Бушон за стартера няма.
Значи, теча към момента е локализиран и отстранен. Масло е долято и сшедващите два дена ще го наблюдавам дали нивото се мени. Стартера не ебава грам вече, върриш ключа и нищо. Таблото свети нормално все едно няма проблем. Показанията са на изключен двигател без консуматори.
Еми начи е стартер, к'во го мъдриш-сменяй, ти малко сам си задаваш гатанки и сам си ги отгатваш :D :D
Ще подвърдя всичко като се прибера в София. Сигурен съм че е заминал стартера, по-скоро интересното е дали заливането му с маслото го е причинило или му е дошло времето. :)
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Само не вземай от морга, ремонтирай си твоя.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
В случай, че не вади звук въобще и таблото не мигва дори, не ми се вярва да има връзка с маслото. Просто трябва да се огледа всичко- от самия стартер през свързващите проводници до контактния ключ. Има начин да се тества стартера на място, като му се подаде стартиращо напрежение директно и се заобиколи останалата инсталация, но е добре да го направи някой, който знае как
.

Върни се в “Дизелови агрегати”