Здравейте колеги, от както взех колата стрелката ми за гориво не показва точно, показва повече или по малко.Знаете ли от какво може да е датчик, нивомер...
Някой може ли да ми каже как да сваля сондата ако е от нея и какво да гледам дали е както трябва?
Golf 4 AJM 1999 - Стрелката за гориво не показва вярно
Re: Golf 4 AJM 1999 - Стрелката за гориво не показва вярно
Дай повече подробности какъв точно е проблема ти и защо мислиш че не показва точно
А иначе сондата се сваля като надигнеш задна дясна седалка (или махнеш както ти е удобно) махнеш и мокета ( той си е изрязан, и само го отмяташ назад) развиваш 4 или 5 болтчера ( кръстата отверка) разкачаш маркучите и буксата и отвиваш пластмасовата капачка, Маркучите огледай преди да напъваш да вадиш защото имат едни чопчета дето се натискат и капачката малко тегаво се развива та гледай да не се осакатиш 

-
- Автомобил: Seat Toledo 2000
- Двигател: AEH1.6 101hp
Четох някъде,че понякога изглежда застава в кофти позиция поплавъка или там каквото е, та се оправяло като напълниш до горе бензин,може да звучи смешно, обаче при мен проработи и си работи вече 2-3 седмици без да мръдне.
- cancro
- Автомобил: VW Golf IV 1.9 TDI
- Двигател: AJM 1999
- Контакти:
hvp800 написа:Дай повече подробности...
Значи колкото и да налея 10, 20лт. никога не е показвала вярно винаги показва повече, а понякога свети и резервата, въпреки 10те литра дизел.Също така когато знам, че имам по малко от литър пак си показва около 8-10 литра.Познати са имали/карали голф, пасат ПД и повечето не показват вярно.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Пробвaй със рaзкaчaне нa aкумолaторa
Нa приятел голфa също AJM скоро имaше същия проблем и тaкa се опрaви
Инъче нa диaгностикa нямaше проблеми 

- cancro
- Контакти:
Пробвах, не става.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
На мен ми е показвала разлика от 6-7л, в рамките на две последователни паления, просто не и вярвай толкова на стрелката и потърси с търсачката, има теми по въпроса.
Аз също съм със помпа-дюза и си показва съвсем вярно, Стрелката на таблото освен от нивомера се влияе и от компа или борд-компютъра на таблото ( незнам точно ) Т,е, при едно и също гориво в резервоара стрелката показва различно в зависимост дали си карал градско ( разход 8\100 примерно ) или извънградско ( 5\100) понеже борда изчислява колко гориво може да минеш и оттам има разлика в показанията на стрелката, Това което описваш обаче е прекалено много отклонение и незнам на къде да те насоча, Аз лично се съмнявам дали нивомера може да е проблема но поне той ти е най лесен за проверка, И внимавай с помпата в резервоара ако имаш такава
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз недоумявам как може да кажете, и сте убедени, че показва 7-8 литра, след като е само стрелка, и показва примерното количество гориво, не е цифров дисплей....а и цифров дисплей да е, нормално е да не показва точно, а приблизително. Има и тема по този повод, пак тук...
Kalin72 написа:Аз недоумявам как може да кажете, и сте убедени, че показва 7-8 литра, след като е само стрелка, и показва примерното количество гориво, не е цифров дисплей....а и цифров дисплей да е, нормално е да не показва точно, а приблизително. Има и тема по този повод, пак тук...
Само стрелка е ама друг път, ако не вярваш откачи буксата на скоростомера и виж какво ще стане
-
- Автомобил:
- Двигател:
Само стрелка е показателя.
Така е
но 8-10 литра не е нормално ( ако са толкова ,де ) трябва да се огледа за възможен проблем

- cancro
- Контакти:
Свалих буксата на помпата (може би сонда) и дадох на контакт, стрелката въобще не мръдна нито резервата светна. Явно проблема е там, не е стрелката.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Уреда на таблото можеш да провериш с ваг-ком ,има тестове на тях трябва да остане в средата
А относно поплавъка трябва да го изкараш и почистиш,най вероятно там е проблема 

-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
само с чистене се оправя !!извън темата-при мен при теста на стрелките тази за нафтата не заставаше в средата а една идея по-надоло и така и не ми стана ясно дали това влияе или не :)
Върни се в “Дизелови агрегати”