Здравейте колеги. на скоро се сдобих с пасат Б5 1.9TDI 110к.с.
Преди няколко дни забелязах че ГНП-то ми е започнало да тече от горните две части( на снимките съм ги отбелязал)
Въпросът ми е мога ли да е отворя и да е уплатня с течна гарнитура (ако някой има други предложения да каже) или няма да мога?
Също такаотгорната страна има някакъв странен болт с тристенна глава
С какъв инструмент мога да го развия ако кажете че мога да е отворя без да разваля нещо?
Ето и номер на помпата ако има някакво значение
Предварително ви благодаря!!!

пасат Б5 1.9TDI 110 к.с. протекла помпа
-
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1990
- Контакти:
пасат Б5 1.9TDI 110 к.с. протекла помпа
Последна промяна от gr_kanev на Съб 07 ное 2015 17:45, променено общо 1 път.
Причина: моделите Пасат - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=38785
Причина: моделите Пасат - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=38785
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: протелка помпа на пасат4 1.9TDI 110к.с.
Има писано много, използвай търсачката, пиши "теч на ГНП".
набива се камък 8мм,по възможност най-евтиния.аз съм си запазил такъв спукан за такива цели.иначе -сменя се ремонтен комплект о-пръстени-около 25лв,отделно симерина-около10-12лв и в зависимост от годината на производство може да се наложи и допълнително да се купят металните гарнитури на авансаторното бутало.ако не си сменял,не се хващай без да има кой да ти дава напътствия.освен това капакът се бележи и след това се прави фина настрйка на порцията гориво с ваг-ком.мога само от дистанция да помогна.
-
- Контакти:
A колега мога ли да сменя само горните два о пръстена от където съм отбелязал че тече при това на място без да свалям гнп-то? Също така тези два капака след като ги развия болтовете им и направо излизат капаците или трябва да внимавам с работите под двата капака?
принципно можеш,но не забравяй ,че е голяма вероятноста помпата да тече и от други места,или след малко време да протече,именно затова е хубаво да се смъкне и всички о-пръстени да се сменят.ако смениш само двата,то е хубаво да се бележи долния капак,защото той се движи напред или назад по елипсовидните отвори,а от там се гласи порцията гориво.без ваг-ком трудно ще я нагласиш,макар ,че порцията е в широки граници-мисля от 2-8 мг.иначе от къде си колега,поне да знам дали си наблизо и как мога да ти помогна
-
- Контакти:
От Бургас съм колега. Ако си наблизо и можеш да помогнеш ще съм ти много благодарен. В смисъл разбирам доло горе от коли но за първи път се захващам с разглобяване на ГНП
имаш 2 вариянта-или да си я направиш и да те напътствам или след4-5 дни да ми пратиш по еконт и да ти я върна отремонтирана.всичко друго на лични.поздрави
Върни се в “Дизелови агрегати”