Здравейте колеги, чува се едно цъкане което до сега не го бях забелязал и не знам дали го е имало преди (или дали е нормално), направих клипче, че звук няма как да се обясни вижте линка по-долу, едно цъкане се чува. Някой има ли идея от какво е и има ли повод за притеснение?
Също така в втората част на клипчето ще видите как когато "раздрусам" горивния филтър през мъркучето минават мехурчета с въздух, това предполагам също не е нормално?
https://www.youtube.com/watch?v=I3U558iqrUg&feature=youtu.be
Golf 4 1.9 TDI AGR - странно цъкане и въздух от горивен филт
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Re: Golf 4 1.9 TDI AGR - странно цъкане и въздух от горивен
Цъкането е от N75,металния правоъгълен клапан,което мисля че е нормално,НО може и от вакум помпата да е....така на клипчето не е много ясно.Балончетата ги имат 90% от трзи мотори.Има едни О-пръстенчета на клапана(термостата)на горивния филтър.Но дори и да ги смениш,мобе би пак ще си останат.При мен е същото положението.Даже съм пробвал да намажа старите пръстенчета с грес,за да раздуят малко,но не помага много.
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AGR 98
Re: Golf 4 1.9 TDI AGR - странно цъкане и въздух от горивен
колега , аз съм със същия мотор. скоро сменях горивен филтър и гумените пръстени . и аз имам мехурчета въздух , но не пречат на работата на двигателя. греста няма да ги раздуе защото са маслоустоичиви , а и няма нужда да се мажат с нищо.
Върни се в “Дизелови агрегати”