Golf 4 1.9 TDI AGR - странно цъкане и въздух от горивен филт

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Darkbound
Автомобил: Golf 4 V6 204HP 4Motion
Двигател: BDE

Golf 4 1.9 TDI AGR - странно цъкане и въздух от горивен филт

Мнениеот Darkbound » Нед 06 дек 2015 10:56

Здравейте колеги, чува се едно цъкане което до сега не го бях забелязал и не знам дали го е имало преди (или дали е нормално), направих клипче, че звук няма как да се обясни вижте линка по-долу, едно цъкане се чува. Някой има ли идея от какво е и има ли повод за притеснение?

Също така в втората част на клипчето ще видите как когато "раздрусам" горивния филтър през мъркучето минават мехурчета с въздух, това предполагам също не е нормално?

https://www.youtube.com/watch?v=I3U558iqrUg&feature=youtu.be

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Re: Golf 4 1.9 TDI AGR - странно цъкане и въздух от горивен

Мнениеот vlado_tonev » Нед 06 дек 2015 15:04

Цъкането е от N75,металния правоъгълен клапан,което мисля че е нормално,НО може и от вакум помпата да е....така на клипчето не е много ясно.Балончетата ги имат 90% от трзи мотори.Има едни О-пръстенчета на клапана(термостата)на горивния филтър.Но дори и да ги смениш,мобе би пак ще си останат.При мен е същото положението.Даже съм пробвал да намажа старите пръстенчета с грес,за да раздуят малко,но не помага много.

pa4o_ivanov61
Автомобил: VW BORA
Двигател: AGR 98

Re: Golf 4 1.9 TDI AGR - странно цъкане и въздух от горивен

Мнениеот pa4o_ivanov61 » Нед 06 дек 2015 17:33

колега , аз съм със същия мотор. скоро сменях горивен филтър и гумените пръстени . и аз имам мехурчета въздух , но не пречат на работата на двигателя. греста няма да ги раздуе защото са маслоустоичиви , а и няма нужда да се мажат с нищо.

Върни се в “Дизелови агрегати”