Здравейте,
имам следния проблем, който не могат да открият. Golf 5 1,9 TDI 90 конски сили 2008 година гасне при движение. При изминаване на различни километри, но не по-малко от 30-40 светва лампата за акумулатор на таблото в червено. Както се движи автомобила губи обороти и двигателя се самоизключва. След това автомобила не може да запали. При първа проверка установиха, че горивната помпа не е наред. След смяна на горивна помпа в сервиз си получавам автомобила обратно. Измионавам около 40 км. и се случва абсолютно същото. Това се случва в неделя, а сервиза не работи. В понеделник автомобила пали. Те правят отново диагностика и установяват, че всичко е наред. Случва се и трети път, но аз вече не знам какво да правя. След като ходи и в сервиз на VW. Там също не откриха проблем. Ако може някои да помогне.
Благодаря.

Golf 5 1,9 TDI 90 конски сили 2008 година гасне при движение
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 5 1,9 TDI 90 конски сили 2008 година гасне при движ
Здравейте колега. Имах същия проблем със служебното Кади (2010г). Оказа се, че снопа с кабели се беше протрил под филтърната кутия. Колегите имаха абсолютно същия проблем. Ходихме на диагностики, сменяхме датчици, то не бяха и маховици и компютри, абе филм голям... :) Та в Порше го оправиха. Отвън не личеше, че е протрит снопа. Там обясниха, че влиза вода и пясък и така ставало. Авариен режим и гаснеше в движение. Нека и колегите с опит да дадат мнение. Аз давам насока... :) Успех с решаването на проблема. Поздрави...
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Колега колко ти взеха за тая горивна помпа, защото колата ти е с 4ри помпи и ме съмнява да е имало проблем с тях. Мен това ми прилича на проблем с зареждането и колата гасне заради слаб ток.
-
- Автомобил:
- Двигател:
390 евро струва тест, смяна на помпа и труд. Теставали са и генератора, но той уж е добре.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сега остава да смениш датчик колянов вал и най-вероятно ще се оправи проблема. Той на диагностика няма как да се хване.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сравнително познат проблем е, поне според това, което съм чел в чуждите форуми.
Имах подобен проблем, но се появяваше рядко.
Погледни си тандем помпата(ако са сменили друга), ако има сълзене отивай за смяна на оплатненията, решението със силикон и тн. са временни, а комплекта е около 100лв.
Има ли омасляване, има голяма възможност да "гълта" въздух, което води точно до това - гаснене в движение и невъзможност за палене за определено време.
Имах подобен проблем, но се появяваше рядко.
Погледни си тандем помпата(ако са сменили друга), ако има сълзене отивай за смяна на оплатненията, решението със силикон и тн. са временни, а комплекта е около 100лв.
Има ли омасляване, има голяма възможност да "гълта" въздух, което води точно до това - гаснене в движение и невъзможност за палене за определено време.
Върни се в “Дизелови агрегати”