Passat B5.5 2.5 TDI V6 проблем с паленето
Passat B5.5 2.5 TDI V6 проблем с паленето
Здравейте, колеги! Имам един много странен проблем, който не мога да разбера от къде идва, на какво се дължи, защото ми се струва, че не е нещо много сериозно, но уви... Карам Passat B5.5 2.5 TDI V6 163 к.с., като цяло съм много доволен от двигателя, но имам един единствен проблем. Когато колата не е работила няколко часа първото палене е много трудно. Върти по много време, след което като запали изкарва пушек и като работи на място мени оборотите. Всичко мисля, че се дължи на въздух в системата и докато не изкара въздуха няма палене и прави този проблем с оборотите. Сменях горивния филтър, но никакъв резултат - смених и клапана на горивния филтър и пак така. След смяната на клапана на сутринта колата не иска да запали изобщо, просто от въпросния клапан изпускаше нафта, смених уплътнението на филтър и спре да изпуска нафта, но колата продължава да си пали по стария начин. Някакви идеи може ли да дадете? От какво може да е? След 1-во палене пали от раз, без никакъв проблем.
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Re: Проблем с паленето на Passat B5.5 2.5 TDI V6
Помпата в резервоара чува ли се като дадеш на контакт?
Re: Проблем с паленето на Passat B5.5 2.5 TDI V6
Ами честно казано мисля, че не, не мога да бъда сигурен дали я чувам или не, но май не.
- vlado_tonev
- Контакти:
Re: Passat B5.5 2.5 TDI V6 проблем с паленето
Заслушай се по-внимателно.Вдигни задната седалка и като отвиеш капака ще ти стане ясно.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Няма помпа,няма гориво,демек Не палим.
- vlado_tonev
- Контакти:
Може от много неща да е.Закачи я на диагностика.Стига ли нафта до помпата,има ли въздух в прозрачния маркуч?Провери първо помпата в резервоара
На диагностика няма никакви грешки. В прозрачния маркуч не съм го заглеждал.
- vlado_tonev
- Контакти:
Извади маркучите от филтъра и ги потопи директно в едно шише с нафта.Виж дали така ще пали по-лесно.Но ако помпата в резервоара не я чуваш,по-добре почни от нея.И не си прави много екперименти,защото накрая ще хвърлиш и ГНП
Колега значи като дам на контакт се чува едно като перка, също и като работи колата пак се чува.. Каква е следващата стъпка?
Колеги, проблема беше в изгорели подгр. свещи. Сутрешното палене го оправихме, сега пали от половин завъртане, но след това като поработи малко и когато не е загряла напълно ако реша да я запаля, когато свещите не подгряват завърта 3-4 пъти и тогава пали, изкарва и лек дим отзад, а при първо сега го няма, защо така?
а пак при мене не отива грам ток към свещите помогнете ми :(
- vlado_tonev
- Контакти:
Првери си бушона!
Върни се в “Дизелови агрегати”