Здравейте!Имам пасат Б5 1.9 тди 110 конски сили.Преди седмица започна да се чува странен шум от двигателя (нещо като чукане).Понеже маслото ми беше на 7000км реших да го сменя за да видя данеби да е от него проблема,то беше 10в40. При смяната сложих кастрол 5в40 понеже от прочетеното в интернет видях че повечето притежатели на такава кола карат с 5в40.Но шума не изчезна.Занесох я на майстор и той прецени че проблемът е от повдигачите,а и аз бях на това мнение и му оставих колата.Днес отидох да си я взема и останах разочарован защото повдигачите са сменени,сложени са нови на марката INA,но този шум не се загуби. Какво бихте ме посаветвали,дали проблемът не е в някоя от дюзите? Или е трябвало да сложа по-гъсто масло,защото предното беше 10в40 но все пак след толкова километри може да се е поразредило и затова да е започнало да трака?
Надявам се някой да ми помогне :) бих бил благодарен на всеки който ми даде съвет.
Пасат Б5 1999г.,АФН-шум в двигателя
Пасат Б5 1999г.,АФН-шум в двигателя
Последна промяна от toni1996 на Съб 14 ное 2015 9:26, променено общо 1 път.
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Re: passat b5-повдигачи?
Според мен не е от маслото.Направи един клип и се опитай да го качиш тук.Има доста колеги,които могат да те ориентират.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: passat b5-повдигачи?
оправи си заглавието според шаблона за раздела. И провери кой модел ти е пасата 4 или 5? 

Re: Пасат Б5 1999г.,АФН-шум в двигателя
Благодаря за съветите.Оправих заглавието според шаблона.
Ето линк с видео: http://dox.bg/files/dw?a=43b2416de5
Ето линк с видео: http://dox.bg/files/dw?a=43b2416de5
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Премери си налягането на маслото1Може да ти е задръстена цедката на маслената помпа или да се е прецакал клапана и.
-
- Автомобил: b5 AFN
- Двигател:
От клипа едва се долавя за какво става въпрос, не можа ли по дълъг клип да направиш?
Стори ми се че не е постоянно а изчезна за момент, може и от дюза да е.
Вземи една отвертка и единия краи на ухото а другия на дюзата и ги преслушаи и четирите дали някоя няма да звучи по различно
Стори ми се че не е постоянно а изчезна за момент, може и от дюза да е.
Вземи една отвертка и единия краи на ухото а другия на дюзата и ги преслушаи и четирите дали някоя няма да звучи по различно

да,звукът изчезва за момент,не е постоянен.До колегата с горния пост-майсторът който сменя повдигачите каза че е измерил налягането и всичко е наред.
Искам да съобщя че проблемът е РЕШЕН!
Оказа се че центровката се е разбутала и след оправянето и шумът изчезна и колата работи много по-безшумно.
Благодаря на всички които ми обърнаха внимание и написаха своите съвети :)
Оказа се че центровката се е разбутала и след оправянето и шумът изчезна и колата работи много по-безшумно.
Благодаря на всички които ми обърнаха внимание и написаха своите съвети :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колко да е безшумно?
Дизела трябва да си трака, естествено в умерени колиичество да е шума.
Ако утихне, почти колкото бензинов-тогава центровката е много избягала в закъснение и разхода се качва,вървежа -пада...
Дизела трябва да си трака, естествено в умерени колиичество да е шума.
Ако утихне, почти колкото бензинов-тогава центровката е много избягала в закъснение и разхода се качва,вървежа -пада...
-
- Автомобил: b5 AFN
- Двигател:
За мен тва не е от центровката.
- vankata_passat
- Автомобил: Vw Passat 1.9 tdi 131 hp
- Двигател: AVF
Здравей колега обтяжната ролка на ангренажа в какво състояние е ако ти е хлабав ремъка може да ти прескочи зъб
Е не работи като бензинова кола,просто си работи като преди,дори една идея по-тихо,но не и като бензин.
Изчезна и тракането което се чуваше,а колкото до вървежа не се усеща да е станала по-мудна,даже ми се струва че сега е по-пъргава.
За разхода немога да кажа,не съм обърнал внимание,но ще го имам впредвид.
Изчезна и тракането което се чуваше,а колкото до вървежа не се усеща да е станала по-мудна,даже ми се струва че сега е по-пъргава.
За разхода немога да кажа,не съм обърнал внимание,но ще го имам впредвид.
Върни се в “Дизелови агрегати”