pasat b5 1.9 tdi ATJ 2001г. проблем първоначално запалване

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
skaili
Автомобил:
Двигател:

pasat b5 1.9 tdi ATJ 2001г. проблем първоначално запалване

Мнениеот skaili » Чет 03 дек 2015 17:43

Здравейте всички :smile , моля за помощ или съвет, колата е pasat b5 1.9 tdi ATJ 2001 г. Имам проблем със запалването. Ще обясня подробно: когато колата не е карана 3-4 дни запалва за части от секундата и изгасва, започва едно въртене около 1-2 минути :banghead и колата запалва, гася я веднага и никакви грижи при следващото палене, когато я карам всеки ден нямам никакви проблеми. И така до като се натрупат пак 3-4 дни без да бъде карана, въртене 1-2 минути-запалва и никакви грижи после. Ходих по-много майстори и проблема си продължава, да е жив и здрав акумулатора :mhihi Последно сменихме гарнитурите на помпата от там сълзеше и предположихме че взема въздух. Вече не сълзи , но и проблема продължава :banghead Благодаря предварително :smile

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Re: pasat b5 1.9 tdi ATJ 2001г. проблем първоначално запал

Мнениеот vlado_tonev » Чет 03 дек 2015 17:59

Направи си един експеримент.Паркирай я някъде,така че задницата да е на по-високо отпредницата и виж дали ще го направи същия проблем.Най-вероятно ти дърпа от някъде въздух и се изпразва тандем помпата и филтъра.Махни капака на горивния филтър и виж дали има нафта,когато ти го направи .

Потребителски аватар
skaili
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skaili » Чет 03 дек 2015 18:20

Благодаря , ще пробвам и това, проблема е от една година :mhihi и като се замислям сега беше с предницата нагоре, когато го направи за първи път, а някакъв клапан няма ли да помогне, защото в гаража е равно :biggrin откъде може да взема въздух, под капака сме огледали всичко, връзки, маркучи..и т.н. още веднъж благодаря

Потребителски аватар
LEADER_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот LEADER_ » Чет 03 дек 2015 20:54

Абсолютно същия проблем имам и аз-едно към едно.Паркирането със задницата нагоре помага.Направих експеримента три пъти и колата си запали от раз без да угасне.Макар че пуснах тема (уви няма развитие) ще следа тази с голям интерес.

Потребителски аватар
skaili
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skaili » Нед 06 дек 2015 14:46

Здравей, ами паркирана с дупето нагоре /с муцуната надолу/ пали без никакви проблеми. Под седалката със сондата няма нищо притеснително, всичко изглежда наред. Под купето огледахме трасетата и там няма нищо видимо, омазнено. Смятам да монтирам оригинална помпичка /гумена с клапани, от морга естествено от рено или пежо, фабрично френските автомобили имат такива / преди горивния филтър, така ме посъветва моя майстор. Надявам се да има ефект, би трябвало да не позволява на нафтата да се връща обратно в резервоара, поръчал съм я и чакам да ми я донесат 10 лева е цената и.

Потребителски аватар
LEADER_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот LEADER_ » Вто 08 дек 2015 16:46

Чакам резултат колега.Ако има ефект слагам и аз.

Потребителски аватар
LEADER_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: pasat b5 1.9 tdi ATJ 2001г. проблем първоначално запалване

Мнениеот LEADER_ » Вто 15 дек 2015 10:11

Колега реши ли проблема с паленето?

Потребителски аватар
skaili
Автомобил:
Двигател:

Re: pasat b5 1.9 tdi ATJ 2001г. проблем първоначално запалване

Мнениеот skaili » Вто 15 дек 2015 15:28

Здравейте отново, моля за съвети проблема продължава! :banghead Монтирахме / гумената помпичка / на маркуча който идва от резервоара, преди горивния филтър. Майстора ми обясни че дори и да нерешим проблема , ще мога да си помпам/ да подкачвам гориво от там/ да, ама ...не :banghead .Гумената помпичка е твърда, като камък :smile без значение дали съм на контакт? Като успея да я стисна, остава свита и след 2-3 минути възстановява нормалното си положение. И така няколко пъти и после пак старата песен :banghead - въртя 2-3 минути докато запали и никакви грижи с паленето после! Помпичката и клапанчетата и работят коректно, проверихме преди монтажа, спазихме посоката .В горивния филтър влизат 6 маркуча / два са антифриз - отпадат/ остават 4 / от резервоара, към резервоара и 2 помпа- филтър/ , ако монтирам помпичката на маркуча , който връща остатъка от горивото в резервоара, ДАЛИ ЩЕ ИМА ЕФЕКТ? Мисля , че по това трасе е проблема/ въпреки че няма нищо видимо-притеснително/ Между другото, КАТО СМЕНЯХМЕ ГАРНИТУРИТЕ / ГУМИЧКИ СА/ НА ТАНДЕМ ПОМПАТА СИ МИСЛЕХ, ЧЕ КОЛАТА НЯМА ДА ЗАПАЛИ/ ВСЕ ПАК ПОМПАТА БЕШЕ ПРАЗНА/ И УЧУДВАЩО ЗАПАЛИ ОТ РАЗ/ ОТ ЧЕТВЪРТ/.Проблема е че не тандем помпата остава без гориво, а горивния филтър/смятам да го сменя скоро, нямам представа на колко хилядарки е :biggrin / Моля за съвети, искам да реша проблема :neutral

Върни се в “Дизелови агрегати”