Здравейте отново, моля за съвети проблема продължава!

Монтирахме / гумената помпичка / на маркуча който идва от резервоара, преди горивния филтър. Майстора ми обясни че дори и да нерешим проблема , ще мога да си помпам/ да подкачвам гориво от там/ да, ама ...не

.Гумената помпичка е твърда, като камък

без значение дали съм на контакт? Като успея да я стисна, остава свита и след 2-3 минути възстановява нормалното си положение. И така няколко пъти и после пак старата песен

- въртя 2-3 минути докато запали и никакви грижи с паленето после! Помпичката и клапанчетата и работят коректно, проверихме преди монтажа, спазихме посоката .В горивния филтър влизат 6 маркуча / два са антифриз - отпадат/ остават 4 / от резервоара, към резервоара и 2 помпа- филтър/ , ако монтирам помпичката на маркуча , който връща остатъка от горивото в резервоара, ДАЛИ ЩЕ ИМА ЕФЕКТ? Мисля , че по това трасе е проблема/ въпреки че няма нищо видимо-притеснително/ Между другото, КАТО СМЕНЯХМЕ ГАРНИТУРИТЕ / ГУМИЧКИ СА/ НА ТАНДЕМ ПОМПАТА СИ МИСЛЕХ, ЧЕ КОЛАТА НЯМА ДА ЗАПАЛИ/ ВСЕ ПАК ПОМПАТА БЕШЕ ПРАЗНА/ И УЧУДВАЩО ЗАПАЛИ ОТ РАЗ/ ОТ ЧЕТВЪРТ/.Проблема е че не тандем помпата остава без гориво, а горивния филтър/смятам да го сменя скоро, нямам представа на колко хилядарки е

/ Моля за съвети, искам да реша проблема