:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Golf 3 94г. 1.9 TDI 1Z Гасне в движение

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bobcat
Автомобил: VW TOURAN
Двигател: AVQ 2003

Golf 3 94г. 1.9 TDI 1Z Гасне в движение

Мнениеот bobcat » Пон 16 ное 2015 17:38

Здравейте колеги,за пръв път пускам тема във форума.
Проблемът ми е следния:
Голф 3 1.9 ТДИ 1Z,гасне в движение когато си поиска.
Когато ми го направи за пръв път ведната го закачихме на Ваг-Кома,резултат всичко е съвсем наред с колата.
След още 2 3 закачания нищо.
Последва смяна на реле 109,промяна никаква.Колата продължава да гасне на поразия,и най-лошото неможех да я запаля по 1 2 3 5 10 15 20 и нагоре минути,лампата за подгрева премига и това е.
Другата спъпка беше приятел на баща ми,който си прави коли в тях,човека шунтира реле 109,и разликата беше,че поне и до сега щом изгасне,връщам ключа и паля веднага.
Имаше момент на затишие от 1 2 месеца,когато колата гаснеше много рядко и почти не й обръщах внимание.Наскоро обаче започна да го прави много често.Дадоха ми няколко съвета как мога да я хвана.
Голфа е с електронна помпа,и в нея влиза букса с 3 кабела.
Прикачени файлове
111.jpg
Подчертавам,че всички пинове на буксата дават връзка и проблема да е в нея е изключен.
При нормална работа на "белия кабел" има напрежение от 12В
На "черния кабел" няма напрежение,а на "жълтия" също има.
При проблем с пресвяткаща светлина на подгрева на "белия" НЯМА ток,на "черния" отново няма,а на "жълтия" има.
2.jpg
Белият кабел е вързан с клемичка,на стоп клапана на ГНП,който пуска и спира горивото до нея,другите не знам къде отиват.Оттук си правя,простата сметка че когато прекъсне тока по "белия"кабел прекъсва електричеството до ГНП и ефекта е ИЗГАСВАНЕ.Разбрах,че този кабел идва директно от ключа,но там не го намирам,мисля че влиза в релетата,ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРЕН АКО НЯКОЙ ПОМОГНЕ С НЕЩО ЗА ДА МОГА ДА ОБЯСНЯ НА МОГА ДА НАСОЧА ЕВЕНТУАЛНО МАЙСТОРИТЕ,БЕЗ КОИТО НЯМА ДА МИ СЕ РАЗМИНЕ,БЛАГОАДРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО :)

Потребителски аватар
bobcat
Автомобил: VW TOURAN
Двигател: AVQ 2003

Re: Golf 3 94г. 1.9 TDI 1Z Гасне в движение

Мнениеот bobcat » Пон 16 ное 2015 17:42

Колеги след дълги мъки проблема е РЕШЕН!
Въпростният кабел,на който му се губи тока е на имобилайзера.
След намиране на точния майстор,20 мин работа с поялник и 10лв,колата СПРЯ ДА ГАСНЕ.
Четете внимателно какво съм обяснил по проблема и ако има колега с подобен проблем съм насреща.
Аз съм от Девня,обл.Варна,майстора е от Провадия.
Номерът ми е 0895454470.

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Re: Golf 3 94г. 1.9 TDI 1Z Гасне в движение

Мнениеот vlado_tonev » Пон 16 ное 2015 17:46

Бушона провери,може да е бъгав или да не дава хубав контакт.Клемореда също може да се е*ава или някъде са се протрили кабелите до реле 109.Пуснете му други да пробвате.

Върни се в “Дизелови агрегати”