Понеже вече масово се вкарват и карат ТДИ мотори, а по-вечето от тях са с демферен маховик, а както е известно той е доста скъпа част ме интересува колко от вас са имали проблеми с него. Ако някой е сменял е добре да сподели признаците за смяна, на колко километра е била колата и т.н. Това ще е полезно като се избира кола да се знае какво да се гледа...
По принцип колко е ресурса на демферния маховик, като пробег, нека по-запознатите колеги да кажат.
Сменяли ли сте демферния маховик?
- Съмнителният
- Автомобил: Bora 4 motion
- Двигател: BDE 2002
Re: Сменяли ли сте демферния маховик?
Аз го смених преди 3 месеца с нов комплект.Километражът показваше 170 хил.км. Оказа се, че са за смяна само лагер-помпата и феродовия диск.Имаше вибрации при ускорение и спиране.
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Сменях...заради трсенето на празен ход на AHF-а, което така и не се оправи за повече от няколко месеца.
След чипа от Брезел обаче няма клатушкане
След чипа от Брезел обаче няма клатушкане

Също съм го сменял целият комплект. Колата беше на 119000км. Признаците бяха, румулене на празен ход, което изчезваше при натискане на съединителя.
Живота на маховика-съединителя е около 120000км. Ако преобладава извънградското каране може да изкара и повече, говоря при нормална експлоатация, а не висене на сфетофар на съединител или ръчкане.
Ето това е темата ми - Разбит маховик..... или един бог знае какво.... Решено!
Живота на маховика-съединителя е около 120000км. Ако преобладава извънградското каране може да изкара и повече, говоря при нормална експлоатация, а не висене на сфетофар на съединител или ръчкане.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
НЕ-320 000км
-
- Автомобил: Passat 9 Elegance
- Двигател:
НЕ-260 хил.км.
не съм го сменял,по принцип се е втвърдил педала,но ще изкара още.Сега е на 215к
- sukito
- Автомобил: Golf mk4
- Двигател: AHF 2000
Моята щайга е на 200000 по километраж, не съм го сменил още. От скоро имам вибрация в скоростния лост като съм на място(на свободна) и придърпване от 1000 до 1600об./мин. и май вече трябва да го сменям понеже помпата ми е добре, тампони на двигателя смених и пак го прави. Колата е Golf, TDI, AHF
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз го смених на голфа на 340хк, проблеми нямах със маховика но след 4ипа запо4на да ми буксува леко съединителя при напъване,и намерих комплект на валео тук в испания на оферта за 320евро и за това смених вси4ко,ина4е само съединителя с притискател и лагер на закс бе6е 260евро и за това си викам я за 60евро разлика да си сменя вси4ко.успех 

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
morfei1 написа:Също съм го сменял целият комплект. Колата беше на 119000км. Признаците бяха, румулене на празен ход, което изчезваше при натискане на съединителя.
Това не съм го чел май в темата ти и хич не ми харесва

пппп припомних си я темичката и защо ли си я припомних

- The_Game
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: ALH 1999
Снебяк съм го.
Ще помоля кколегите които са слагали обикновен едноделен от ABF или G60 да споделят как е, по-ряско ли тръгва при плавно отпускане на съединителя отколкото демферния, има ли мого повече вибрации в ниските обороти
Ще помоля кколегите които са слагали обикновен едноделен от ABF или G60 да споделят как е, по-ряско ли тръгва при плавно отпускане на съединителя отколкото демферния, има ли мого повече вибрации в ниските обороти

- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Смених на 174 000 км. Трябваше да сменям съединител и се оказа че и маховика е заминал. Сложих комплекта на Valeo с обикновения маховик, така следващата смяна(евентуално) ще е доста по-евтина. Кутията е 6-степенна, няма разлика в карането на колата. Струваше ми 1350 лв със съединителя, помпата и работата.
fox_vt, 6 степенните скоростни кутии, не са с аксиален лагер, а са с лагер помпа, която струва около 140лв.(
Ако имаш такива симптоми значи маховика е тръгнал и е в начален стадии. Според зависи колко караш и колко мислиш да караш колата, решаваш дали да сменяш или не.
Ако имаш такива симптоми значи маховика е тръгнал и е в начален стадии. Според зависи колко караш и колко мислиш да караш колата, решаваш дали да сменяш или не.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
280 000 /недоказани/ НЕ ! имаше притрисане при спиране-опрви се с кодировката на автомат,педала беше твърд-оправи се с комплект съединител но без да сменям маховика ! Определено вече му идва времето за смяна но мисля да покара поне до 300 000 

- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
сменях, и сега пак е за смяна 

Върни се в “Дизелови агрегати”