Здравейте колеги тази вечер ходих до един познат да пуснеме една диагностика да видиме за грешки тъй като оплакването му беше, че пасата не върви както е вървял преди.
Не съм сигурен как се води Б5 или 5.5 но кода на мотора е AJM това успях да видя от диагностиката.
Като грешки ми се появиха неща свързани със следните работи:
1во Сензора за температурата на антифриза ми показа, че е заминал
2ро Пренадуване на турбото
3то Проблем с MAF сензора (Дебитомер)
При запалване на колата тя работи нормално и заковава на 903 оборота, прави ми впечатление обаче, че изискания въздух беше 250mg/str, а подавания варираше над 400mg/str.
Направи ми впечатление, че и при изфорсирване и задържане реакцията почти се губи тоест не подава необходимото количество въздух на момента, а със закъснение или въобще не реагира.
Почакахме малко да позагрее и разлика почти нямаше единствено на моменти играеше до около 390mg/str и това беше от към въздух.
След като поработи обаче на място изведнъж стана нещо друго оборотите изведнъж паднаха на 812 след което играеха около 800 и задържаха 820 или 840 и така работи около 5-10 минути и не се оправи от самосебе си.
При старта горивото беше около 6mg като позагря падна около 4.
Погледнах и на всеки цилиндър какво изкарва и там стоиностите бяха следните:
1ви - около -0.07 -0,12
2ри около -0.07 -0.12
3ти около -0.04 +0.02
4ти около +0.02 +0.06
Нормални ли са тези стоиности според вас и къде може да се крие проблема тъй като за мен поне излиза, че трябва да е от Дебитомера.
Той ми сподели, че колата е прегрявала и е след основен ремонт, а също така и, че са сменени 3 от дюзите.
Тези дни е сменял въздушния филтър които е бил на камък ако това има значение.
Моля даите мнения и съвети какво може да погледнеме за да решиме проблема.
Passat B5-5.5 1.9 TDI 116к.с - Проблем с вървеж след основен
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: Passat B5-5.5 1.9 TDI 116к.с - Проблем с вървеж след осн
Че си чел чел си...ама за ЛОГ файл да си чувал? Центровката как е?Прочети как се прави лог файл, и го качи да го умуваме.За дебитомера на място нищо не можеш да разбереш.Качи и точните номера на грешките 

- krasitt.
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Passat B5-5.5 1.9 TDI 116к.с - Проблем с вървеж след осн
BobyM написа:Моля даите мнения и съвети какво може да погледнеме за да решиме проблема.
Съвета от мен и то съвсем добронамерено: Вие Не гледайте нищо! С гледане не става. Трябват знания и опит които е явно ,че нямаш ,а това няма да доведе до нищо добро ;)
Върни се в “Дизелови агрегати”