Здравейте, за последните няколко дни вече два пъти (от може би 6-7 запалвания) ми се случи, след като запаля оборотите ми да са малко по-високи от нормалното. По-принцип закотвя на 903-904 оборота (гледам ги с ВАГКОМ точно колко са, ама на таблото също си е точно между 800 и 1000), а сега тези два пъти се повишават малко, към 940-950 по преценка на око, ама днес се подготвих с ВАГКОМ-а ако реши пак да го направи и видях, че оборотите са 930, след като натиснах леко газта паднаха пак на 903/904. Също така в момента на запалване някаква жълта лампа на скоростомера мигаше но доста за кратко, заприлича ми на check engine но не съм сигурен. Изгасих я след това, и я запалих отново, нямаше такива проблеми.
Каква може да е причината и имам ли повод за притеснение?
Golf 4 1.9TDI AGR - повишени обороти след палене
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AGR 98
Re: Golf 4 1.9TDI AGR - повишени обороти след палене
колега, не знам дали говорим за едно и също, но аз като откачих буксата на температурния датчик на двг . оборотите при палене се повишават и после се връщат .двигателят ми е същия. провери го тоя датчик.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нормално е да се повишат в началото,при запалване на студен мотор- все пак сега е студено.
Като стане -15-20гр. ще отидат и на 1050-1100об/мин. (а може и на 0 да си останат
)
Едно време имаше смукач-ръчен,после-автоматичен и т.н. -не помните ли какво правеше???
Ако се покачват,когато е загряла- тогава със сигурност купуваш нов Т.датчик.
Като стане -15-20гр. ще отидат и на 1050-1100об/мин. (а може и на 0 да си останат

Едно време имаше смукач-ръчен,после-автоматичен и т.н. -не помните ли какво правеше???

- Darkbound
- Автомобил: Golf 4 V6 204HP 4Motion
- Двигател: BDE
gancho написа:Нормално е да се повишат в началото,при запалване на студен мотор- все пак сега е студено.
Като стане -15-20гр. ще отидат и на 1050-1100об/мин. (а може и на 0 да си останат)
Не, само когато е студена. :)
Благодаря.
Върни се в “Дизелови агрегати”